Afbeelding
Foto: Hennie Antonis

Brabantse avond met Tonny Wijnands in Ons Tejater

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Tonny Wijnands staat op zaterdag 11 november om 20.30 uur op het programma van Ons Tejater in Lieshout. Tonny Wijnands, geen onbekende in het Lieshoutse, trad meermaals op bij het dialectenfestival in Lieshout. Hij zingt, speelt gitaar en banjo en vertelt daarnaast grappige verhalen tijdens zijn optredens. Kortom een echte Brabantse troubadour.

Tonny komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en wordt lid van de plaatselijke harmonie excelsior. Hij gaat eerst de bugel bespelen, maar schakelt over op de kleine trom bij de drumband. Als hij niet veel later van zijn ouders ook nog een gitaar krijgt, en leert hoe dit instrument te bespelen, is zijn leven in muziek pas echt begonnen. 

Met vrienden uit de Zeilberg begint hij op 13-jarige leeftijd het dansorkest ‘The Joy Riders’. Dit orkest heeft maar liefst vijfentwintig jaar bestaan. Tijdens en na ‘The Joy Riders’ periode heeft hij acht jaar deel uitgemaakt van kapel ‘Die Lustige Buben’ uit Helden-Grashoek. In 1993 begon hij met buurtgenoten en vrienden, de succesvolle Brabantse liedjesgroep Gèr Gedoan. Samen brachten zij diverse cd’s en dvd’s uit. Tot aan zijn pensionering gaf Tonny nog een aantal dagdelen muziekles aan kinderen in het basisonderwijs.

Uitgebrachte cd’s en dvd: Veul Herinneringen, Alles kumt goe, Wannen Tajd, Brabant is m’n Léve, PSV Kampioen! en Wij zijn ’t zat. Verder bracht Tonny in 2015 een solo CD met titel ‘Vur Jan en Alleman’ met nummers als: Er vliegen vogels, Deurne parel van de Peel, Vur Willemke, Craijenhut, De nacht van de nacht, Lángs’t spoor De koew van Ome Flip, ôk die van ons en Josefien. Tonny treedt op zaterdag 11 november om 20.30 uur op in de theaterzaal van het Dorpshuis Lieshout. Voor meer info en reserveren: www.dorpshuizenlaarbeek.nl.