De uitreiking
De uitreiking

‘Onze Luuk’ 2024 uitgereikt aan De Neij Lichting

Activiteiten & Evenementen Carnaval

Beek en Donk - Ook dit jaar ist ‘ie weer uitgereikt. Dé onderscheiding onder de onderscheidingen van carnaval: ‘Onze Luuk’. Een waarderingsprijs die tijdens carnaval wordt uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie welke niet bestuurlijk met de Stichting Teugelders van Ganzendonck is verbonden, maar wel een bijdrage levert aan het Ganzendonckse Carnaval. 

Het aanwijzen en uitreiken van deze waarderingsprijs is in handen van de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck. De winnaar krijgt de prijs uitgereikt tijdens één van de evenementen gedurende carnaval. Dit jaar is ‘Onze Luuk’ uitgereikt aan De Neije Lichting.


Onder aanvoering van Mario Rovers zijn Laarbeekse jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar gestimuleerd plannen te maken om mee te doen aan de Laarbeekse carnavalsoptochten 2024. Een initiatief van de Laarbeekse carnavalsverenigingen, Ondernemersclub VIER en de LEVgroep om de Laarbeekse jeugd meer bij de carnavalsoptochten te betrekken. Dit is heel goed gelukt.

Mario Rovers, Paul Sneijers, Piet Snijders, René Derksen en Bart Drouen zijn namens deze club de initiatiefnemers en werden afgelopen zaterdag in de Luukse Tent op het Heuvelplein van Ganzendonck onderscheiden met Onze Luuk. Dit spectaculaire gebeuren vond plaats tijdens de lunch van de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck die, een vanuit de garde samengestelde commissie, Onze Luuk laat toekennen.

Het vijftal reageerde verrast. De uitreiking van ‘Onze Luuk’ wordt namelijk tot het laatste moment geheim gehouden. Uiteraard komt ‘Onze Luuk’ dit jaar alle betrokkenen toe die ook maar op enigerlei wijze aandeel hebben gehad om de Neij Lichting van de grond te tillen en tot ongekende hoogte te brengen. Carnaval krijgt met dit initiatief weer nieuwe zichtbare impulsen en laat zien waar Laarbeek sterk in is.

Afbeelding