Afbeelding

Een Koninklijk Feest op de Kouwenberg

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Koningsdag 2024 staat voor de deur en Aarle-Rixtel maakt zich op voor een vorstelijk festijn. Alle activiteiten zullen dit jaar voor het eerst op de Kouwenberg plaats vinden. Het Oranjecomité heeft een sprankelend programma samengesteld vol activiteiten voor jong en oud.

Het spektakel begint om 10.30 uur met de vertrouwde vrijmarkt, waar basisschoolleerlingen hun talent als ondernemers kunnen tonen door speelgoed, boeken en andere snuisterijen te verkopen. Terwijl de kleintjes hun waren aanprijzen, kunnen avonturiers bij de scouting deelnemen aan een spijkerbroekhangwedstrijd. Voor wie zich graag in de spotlights waant, is er de mogelijkheid om zich te verkleden voor een koninklijke fotoshoot. Creativiteit staat hoog in het vaandel, want terwijl de handelaren hun waren aanbieden, kunnen anderen aan de slag met het versieren van kinderfietsjes, skelters en steppen voor de kleurrijke fietsenoptocht later op de dag. Het Oranje comité zal zorgen dat er voldoende materiaal is om de fietsjes te versieren.

Maar er wordt niet alleen voor vermaak gezorgd; de innerlijke mens wordt ook verwend. Vanaf 11.30 uur staat Cendra klaar om heerlijke hamburgers te bereiden, terwijl de bar voorziet in verfrissende drankjes en gezelligheid. Voor wie even wil rusten of schuilen voor bijvoorbeeld de zonnestralen, zijn er twee ruime spantenten beschikbaar. Om 12.30 uur vertrekt onder begeleiding van Harmonie ‘De Goede Hoop’ de kleurrijke fietsenoptocht, de tocht loopt langs Zonnetij en Mariëngaarde en eindigt om 13.30 uur op de Kouwenberg. Hier zal de Harmonie het Wilhelmus ten gehore brengen, terwijl de gedecoreerden van het afgelopen jaar worden geëerd.

Na de optocht begint om 14.00 uur het Open Podium, waarvoor aanmeldingen nog steeds mogelijk zijn via info@oranjecomiteaarlerixtel.nl. Tegelijkertijd kunnen kinderen zich vermaken met diverse spelletjes rond de kiosk. De brandweer is ook weer aanwezig en geven interactieve demonstraties aan de kinderen. Het feest wordt nog groter met de aanwezigheid van de reuzen Boel en Nölle, die enthousiast zijn om met alle kinderen hun reuzendans uit te voeren. Maar dat is nog niet alles! Enkele jeugdige Aarle-Rixtelnaren willen bij voldoende interesse een voetbaltoernooi organiseren voor kinderen vanaf 11 jaar. Meer informatie hierover is te vinden op sociale media. Dus kom langs en vier Koningsdag op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Het belooft een dag vol plezier en gezelligheid te worden voor het hele gezin!