Het opleidingsorkest van O&U
Het opleidingsorkest van O&U Foto: Joost Duppen

‘Van Alles Wa’; muziek zonder (leeftijds)grenzen

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Deze week staat de muzikale planning van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning in het teken van de kindermuziekweek. Na een succesvol concert op zondag 14 april, waarbij de zaal gevuld was met jonge luisteraars, kijk O&U vooruit naar het volgende concert op 21 april: ‘Van Alles Wa’.

Dit concert wordt verzorgd door het huidige opleidingsorkest, samen met vriendjes, vriendinnetjes en familieleden. Of het bespelen van muziek nu lang geleden was of juist helemaal nieuw, iedereen mocht meedoen! Grad, trompettist én hoornist binnen het opleidingsorkest, deelt zijn enthousiasme: “Samen muziek maken, hoe leuk is dat! Er waren veel familieleden, vrienden en vriendinnen direct enthousiast mee te mogen spelen. Met een leeninstrument vanuit de vereniging hebben de nieuwe orkestleden volop geoefend om een mooi concert neer te zetten. In het begin was het even spannend voor iedereen, maar nu klinkt het echt als een groot en volwaardig orkest en zit er zoveel plezier in! Dat moet je gewoon zien, we spelen muziek die iedereen kent, van alles wa dus!”

‘Van Alles Wa’ begint op zondag 21 april om 14.00 uur in Muziekcentrum Het Anker. De toegang is gratis. Na het concert, dat naar verwachting een uur zal duren, wordt het publiek uitgenodigd om verschillende muziekinstrumenten uit te proberen. Begint het nu te kriebelen en wil je het gaan proberen? Grijp dan nu je kans en krijg na inschrijving een gratis proefles en de eerstvolgende twee lessen voor maar €20!