Trompettisten van het opleidingsorkest
Trompettisten van het opleidingsorkest

Muziek zonder (leeftijds)grenzen

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - In het kader van de Kindermuziekweek vinden op 14 en 21 april twee prachtige concerten plaats in Muziekcentrum Het Anker door Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Beide concerten zijn gratis en bieden jonge avonturiers de kans om op een leuke manier kennis te maken met muziek. Maar wat houden de concerten precies in? O&U blikt met u vooruit op deze muziekrijke week in Beek en Donk.

Als eerste zal het harmonieorkest van O&U op zondag 14 april om 13.00 uur het publiek meenemen in een meeslepend verhaal vol spanning en avontuur. Verteller Michel Pijpers zal het verhaal vertellen van de vier families in Melodia die samenleven, maar waar ook rivaliteit, angst en jaloezie heerst. In Melodia kent liefde echter geen grenzen en worden twee jonge bewoners verliefd op elkaar, wat het verhaal een spannende wending zal geven. Elke familie wordt vertegenwoordigd door een instrumentengroep, waarbij de muziek uiteindelijk de sleutel zal worden tot het vreedzaam samen spelen binnen Melodia. Laat u dus meeslepen in dit sprookjesachtige verhaal en kom samen met uw familieleden luisteren naar het verhaal van Melodia. Na afloop krijgt iedereen de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen die een rol hebben gespeeld in het verhaal van Melodia.

Vervolgens neemt het opleidingsorkest van O&U op 21 april om 14.00 uur het stokje over met het concert ‘Van Alles Wa’! Een concert dat niet alleen wordt gespeeld door het huidige orkest, maar samen met vriendjes, vriendinnetjes en familieleden. Of het bespelen van muziek nu lang geleden was of helemaal nieuw voor je is, iedereen mocht meedoen. Grad, trompettist én hoornist binnen het opleidingsorkest, vertelt: “Samen muziek maken, hoe leuk is dat! Er waren veel familieleden, vrienden en vriendinnen direct enthousiast mee te mogen spelen.” Met een leeninstrument vanuit de vereniging hebben de nieuwe orkestleden volop geoefend om een mooi concert neer te zetten. In het begin was het even spannend voor iedereen, maar nu klinkt het echt als een groot en volwaardig orkest en zit er zoveel plezier in! Dat moet je gewoon zien, we spelen muziek die iedereen kent, van alles wa dus!”

Net als bij het familieconcert is er na afloop van ‘Van Alles Wa’ de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen. Begint het nu te kriebelen en wil je het gaan proberen? Pak dan nu je kans en krijg na inschrijving een gratis proefles en de eerstvolgende twee lessen voor maar €20! Kom dus luisteren en proberen op 14 en 21 april, want muziek kent geen (leeftijds)grenzen!