Lintjesregen in Laarbeek

NULL

Lintjesregen in Laarbeek

Zes Laarbekenaren zijn deze ochtend gekroond tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. Blij verrast waren ze toen ze vanmorgen een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Hans Ubachs kregen tijdens de traditionele lintjesregen.

Velen hadden niets in de gaten en schrokken zich dan ook letterlijk een hoedje op het moment dat ze erachter kwamen. Burgemeester en wethouders, pers en heel veel vrienden en familie waren bij de onderscheidingen aanwezig.

Het eerste lintje was voor Anny Vorstenbosch-Kuijpers (73) uit Lieshout.
Deze vrouw is al sinds 1980 actief als vrijwilligster, zowel voor de plaatselijke gemeenschap als in regionaal verband.

Het tweede lintje ging naar Piet de Groot (81) uit Beek en Donk. Hij zet zich al vanaf 1981 (tot heden) op vrijwillige basis in voor diverse verenigingen en organisaties.

Gerard Brouwers (65) uit Beek en Donk was de volgende die een Koninklijke onderscheiding kreeg. Gerard is medeoprichter van volleybalvereniging Bedovo, waarvoor hij zich tot op heden altijd heel verdienstelijk heeft gemaakt op diverse fronten. Daarnaast is de lijst van zijn andere vrijwilligersactiviteiten ook enorm lang.

Martin Philipsen (70) uit Beek en Donk was de volgende in de rij die een lintje kreeg. Ook hij is al meer dan veertig jaar zeer actief als vrijwilliger op diverse fronten.

In de Couwenbergh in Aarle-Rixtel werd Ton Schepers blij verrast. Ton is en was vrijwillig actief bij diverse verenigingen en altijd heel betrokken.

Het laatste lintje ging naar Peter Biemans (61) uit Aarle-Rixtel. Nietsvermoedend was hij aan het repeteren met zijn band. Peter maakt zich onder andere al vijftig jaar verdienstelijk als vrijwilliger op muzikaal gebied.

MooiLaarbeek feliciteert alle nieuwe gedecoreerden met hun lintje.

Lees donderdag meer hierover in De MooiLaarbeekKrant