Afbeelding

Oproep AED Alert? Zo doe je dat!

NULL

Oproep AED Alert? Zo doe je dat!


Laarbeek - Er is kennelijk onduidelijkheid onder een deel van de inwoners van Laarbeek over hoe de hulp van de AED Alert in te roepen.

Zoals u weet is AED Alert een netwerk van vrijwilligers dat mensen met een acute hartstilstand helpt door het toepassen van reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED, totdat er professionele hulp gearriveerd is die de hulpverlening overneemt.

Wilt u voor mensen met een acute hartstilstand de hulp van AED Alert inschakelen, bel dan altijd eerst 112. U zal worden gevraagd waar het om gaat en de telefoniste zal u om adresgegevens vragen, waar de hulp verleend moet worden. U als beller moet daarbij altijd zeggen dat het om 'REANIMATIE' gaat.

Door de medewerkers van 112 worden een aantal vrijwilligers naar het adres gestuurd waar de hulp verleend moet worden. Zij zullen beginnen met reanimeren en zo nodig met behulp van een AED. Verder wordt door de medewerkers van 112 een ambulance gestuurd. Door de afstand (aanrijtijd) is die later ter plaatse dan de vrijwilligers.

Nooit zelf een vrijwilliger voor hulpverlening bellen, maar ALTIJD 112 bellen en zeggen dat het om 'REANIMATIE' gaat.