Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Rudy Wagner zingt met Bouke Amsterdamse Ziggo Dome plat

Human Interest

Lieshout - Samen met Bouke Scholten, bekend van het SBS6 programma ‘The Tribute – The battle of the bands 2023’, staat de Lieshoutse Rudy Wagner 18 en 19 april in een uitverkocht Ziggo Dome. In de show ‘It’s now or never’ zingt Rudy ‘Love me with all your heart’ van Engelbert Humperdinck en samen met Bouke zingt hij ‘The impossible dream’.

Het was een telefoongesprek dat Rudy nooit zal vergeten. “Wat kost het mij om jou in te huren?”, vroeg Elvisvertolker Bouke quasinonchalant aan de andere kant van de lijn. “Serieus vroeg ik of het met een geluidsman moest zijn” vertelt Rudy trots, “maar Bouke antwoordde dat ik hem in de Ziggo Dome echt niet nodig had. Ik wist niet wat ik hoorde. Wat geweldig om op zo’n podium te mogen optreden. Ik heb wel een traantje weggepinkt.”

Liefde voor muziek overdragen van generatie op generatie
Bij veel Sinti’s stroomt liefde en gevoel voor muziek door de aderen. Samen muziek maken en van elkaar leren is iets wat decennialang doorgeven wordt. Als jonge Sinti-jongens waren Rudy en zijn broer Martien Wagner veel op het kamp in Helmond te vinden waar ze de kneepjes van muziek maken leerden van oudere jongens. “We speelden gitaar en Martien pakte ook zo de viool”, vertelt Rudy. “Lekker samen muziek maken en wat keken we tegen die grote jongens op. Uiteindelijk blijkt dat Bouke ook weer naar ons gekeken heeft. Bouke z’n oma is namelijk de zus van mijn moeder en wij grote jongens waren voor hem weer een voorbeeld.” Daarom vroeg Bouke Rudy in de Ziggo. Rudy blijft ondanks de grote eer bescheiden. “Bouke is echt een pro”, zegt hij. “Ik ben eigenlijk een b-artiest.”

DNA Singers
Toch is Rudy in de regio geen onbekende. Natuurlijk was hij te zien bij Latcho Diewes, maar ook zijn er regelmatig optredens in diverse zalen en cafés. In september vorig jaar zong hij tijdens ‘Ontsteking Vrijheidsvuur De Peel’ in Openluchttheater Mariahout nadat hij tijdens de dodenherdenking op 4 mei ook al eens een lied zong. Neef Django Wagner vroeg hem voor DNA Singers op RTL4 waar hij als onbekende zanger hoge ogen scoorde. Achter de schermen werden zijn goede zangkwaliteiten geprezen. Rudy heeft afgelopen tijd niet stilgezeten. In Duitsland bezocht hij een opnamestudio en nam daar het Nederlandstalige nummer ‘Absoluut mijn nummer 1’ op. Het optreden in de Ziggo Dome is een geweldig avontuur, waar hij met zijn familie ontzettend naar uitkijkt. Na het optreden heeft hij al een plekje bij de ouders van Bouke gereserveerd. Familie onder elkaar, genietend van muziek die generaties verbindt.