Kerstmis met Korale en Kunstkwartier Helmond

NULL

Kerstmis met Korale en Kunstkwartier Helmond


Beek en Donk/Aarle-Rixtel - In de aanloop naar Kerstmis zijn op vele plaatsen kerstconcerten te beluisteren. Instrumentaal, vocaal of in een combinatie van beide wordt het kerstverhaal vormgegeven, van stemmig meditatief tot uitbundig blij. Korale, ensemble voor vocale muziek, zal dit jaar ook aansluiten in de reeks kerstconcerten.

Korale, dat vanaf de oprichting onder leiding staat van Frans de Hair, vierde dit jaar het 20-jarig bestaan. Met twee kerstconcerten wordt dit jubileumjaar feestelijk afgesloten. Normaal zingt Korale a capella, maar voor deze bijzondere gelegenheid is medewerking gevraagd van een strijkorkest van het Kunstkwartier uit Helmond, bestaande uit jeugdige musici (viool, altviool en cello), gecoacht door de docenten Yvonne Franssen en Marjan van Randeraat, en van Evert Mostert, voor klavecimbel- en pianobegeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Frans de Hair.

Zij nodigen iedereen van harte uit voor zondag 8 december in de Michaëlkerk in Beek en Donk, om 15.00 uur of zondag 15 december in de kerk van O.L.V. Presentatie in Aarle-Rixtel, om 15.00 uur.

Programma:
1. Kerstcantate van Vincent Lübeck, barokcomponist en organist uit Noord Duitsland (1654-1740), koor, strijkorkest en klavecimbel.
2. Instrumentaal intermezzo: - Fantasie nr.1 in Bes voor vioolsolo, G.Ph. Telemann (1681-1767), door Renee Vogels, viool - Air, J.S. Bach (1685-1750), door strijkensemble van Kunstkwartier Helmond.
3. Love Transcending, kerstcantate van John W. Peterson (1921 - 2006), songwriter die een grote invloed had op de evangelische christelijke muziek in de jaren 1950 tot de jaren 1970. Love Transcending is gecomponeerd in 1957, koor en piano

Het programma duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten van deze concerten is welkom.