Afbeelding

Koffieochtend voor

NULL

Koffieochtend voor ‘Liessentse’ vrouwen uit alle windstreken


Lieshout – Voor het tweede jaar wordt in het dorpshuis in Lieshout een koffieochtend georganiseerd voor vrouwen die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. Eén keer in de twee weken komen de vrouwen op maandagochtend samen.

Gezelligheid staat daarbij voorop en ‘alles wat daarbij komt’, is mooi meegenomen. Er is, op een ongedwongen manier, aandacht voor de Nederlandse gewoonten, zoals het Sinterklaasfeest of het vieren van Kerst. Er kunnen vragen gesteld worden over praktische zaken, zoals de nieuwsbrief van school of over de ontwikkeling van kinderen: Wanneer leren kinderen in Nederland fietsen? Het is oefenstof om het Nederlands beter te leren spreken. Uiteraard is er genoeg ruimte voor eigen ideeën. Zo hebben de vrouwen vorig jaar met henna tatoeages aangebracht op elkaars handen, wat in hun land van herkomst ‘gewoon’ is. Een goede manier om elkaars achtergrond te leren kennen.

Verder is het plan opgevat om in januari een keer te gaan badmintonnen. Het streven is dat door de onderlinge contacten het gevoel van ’erbij horen, gezien worden’ het gevoel van ‘thuis voelen’ verstevigd wordt. En dat alles onder het genot van een kopje koffie en vaak een zelfgemaakte lekkernij. De vrouwen worden begeleid door Mariëlle van Loon, Belinda Kester en Dieuwke Kommerij, allen met een Pabo-opleiding op zak. Het vrijwilligersinitiatief valt onder de activiteiten van Stichting Vierbinden.