Koninklijke klokkengieters samen verder

NULL

Koninklijke klokkengieters samen verder


Aarle-Rixtel /Asten - Koninklijke Eijsbouts uit Asten en Koninklijke Petit & Fritsen uit Aarle-Rixtel zullen per 1 mei 2014 hun krachten bundelen en gezamenlijk de toekomst in gaan. Tot deze stap is besloten omdat die het meest passend antwoord geeft op de uitdagingen die beide bedrijven op hun pad treffen.

Bij Petit & Fritsen is een opvolgingsvraagstuk aanstaande, en Eijsbouts zoekt naar mogelijkheden om zijn internationale positie verder uit te bouwen en te versterken. Door versmelting van de bedrijven, wordt in beide aspecten voorzien.

In de praktijk betekent dit samengaan dat de activiteiten van de gieterij van Petit & Fritsen in Aarle-Rixtel integraal zullen worden overgeheveld naar Koninklijke Eijsbouts in Asten. Enkele werknemers kunnen gebruik maken van een vervroegde uittredingsregeling, de overige werknemers gaan mee over naar Eijsbouts.

Beide bedrijven zijn échte familiebedrijven die kunnen bogen op een roemruchte historie. Zowel Petit & Fritsen (anno 1660) als Eijsbouts (anno 1872) trekken klanten vanuit de verste uithoeken van de wereld vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun beiaarden en luidklokken. Dat zal niet veranderen, want ook onder de vlag van Eijsbouts zal de naam van Petit & Fritsen voortbestaan en blijven klokken met hun kenmerkende signatuur voor de markt beschikbaar.

De directies van beide bedrijven zijn ingenomen met de stap die in het voorbije jaar met zorg is voorbereid. Zij zijn ervan overtuigd dat hiermee de prominente positie van Nederland als klokkengietersland bij uitstek, voor de toekomst bestendigd wordt.