Afbeelding

Bewonersraad Laarbeek streeft naar betaalbare huur

NULL

Bewonersraad Laarbeek streeft naar betaalbare huur


Laarbeek - Bewonersraad Laarbeek houdt op woensdag 2 april in de Dreef in Aarle-Rixtel haar achterbanvergadering. Hierbij gaat het hoofdzakelijk over de huurverhoging. Wat staat de huurders, die aangesloten zijn bij Woningstichting Laarbeek, in 2014 te wachten? Jan van Gerwen en Henk Coppens van de Bewonersraad roepen alle belanghebbenden op om samen een antwoord te creëren op deze vraag.


Armoedegrens
De wethouders van ‘Sociale Zaken’ en van ‘Volkshuisvesting’ brengen die dag samen met de directeur van Woningstichting Laarbeek, Toine Brosens, helderheid over het wonen in Laarbeek, de huurverhoging en hoe die vervolgens door de inwoners betaald moet worden. Dit laatste wordt volgens Jan van Gerwen en Henk Coppens van de Bewonersraad Laarbeek het moeilijkste punt. Henk: “Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de huur. Mensen die nu aan het minimum zitten, komen met een huurverhoging gewoon te kort.”

De twee mannen van de raad benadrukken het feit dat ook in Laarbeek de armoedegrens steeds hoger komt te liggen. Hun streven is dan ook het betaalbaar houden van de huur.

Huurverhoging
Er wordt tijdens de vergadering op verschillende zaken ingegaan wat betreft het wonen in Laarbeek, maar centraal staat de huurverhoging. Vorig jaar juli is de huur voor huurders van de woningstichting al met 4% gestegen. Dat is de basishuurverhoging die in het woonakkoord van de regering is voorgesteld. Dit jaar staat hen weer een verhoging tot maximaal 6,5% te wachten. Een inkomensafhankelijke huurverhoging is echter ook mogelijk.

Bestuursleden

Bewonersraad Laarbeek is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Deze raad vertegenwoordigt de belangen van alle huurders en woningzoekenden van Woningstichting Laarbeek. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via het e-mailadres: info@bewonersraadlaarbeek.nl.