Afbeelding

Interne competitie jeugd Badminton Club Lieshout gestart

Sportnieuws

Interne competitie jeugd Badminton Club Lieshout gestart



Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout werkt gedurende het hele seizoen een interne competitie af. Iedere maand is hiervoor één speelavond ingeruimd om de onderlinge krachten te meten.

De winnaar van deze interne competitie mag aan het einde van het seizoen de Leo Bosch trofee in ontvangst nemen. De senioren van Badminton Club Lieshout gaan op een heel andere wijze hun krachten meten. Op 15 november gaan zij een leuke, maar vooral gezellige PubQuiz houden.

Leo Bosch Trofee
Om de sleur van het wekelijks trainen te doorbreken, meten de jeugdleden van Badminton Club Lieshout iedere maand een keer de onderlinge krachtsverhoudingen. Door een ingenieus schema, dat door de jeugdbegeleiding in elkaar is gezet, ontstaat er een onderlinge competitie. Inmiddels is deze onderlinge competitie van start gegaan en is de eerste tussenstand bekend, waar de winnaar van vorig jaar (Mathijs Janssen) direct de koppositie heeft genomen. Tijdens de speelavond op 26 november wordt de volgende ronde afgewerkt van deze interne competitie.

Tussenstand
1. Mathijs Janssen 40 pt; 2. Tim Kanters, Sabine Verbakel 35 pt; 3. Tijn van den Baar, Janne van de Laarschot, Sanneke Vogels 30 pt; 4. Rick van Aspert, Roel de Laat, Nard van Loon, Gwenn Somers, Margee Hilgerdenaar 28 pt; 5. Pepijn Kerkhof, Jop van den Baar, Sofie van de Laarschot, Floris Spoorendonk 25 pt.

Pubquiz
Badminton Club Lieshout houdt zaterdagavond 15 november voor de tweede keer een PubQuiz. Deze quiz bevat allerlei leuke vragen die voor een groot deel gericht zijn op Badminton Club Lieshout, op Laarbeek of wat meer algemene zaken. Voor een PubQuiz hoeft een deelnemer niet veel te weten: hij of zij krijgt vooral leuke vragen, zonder dat daar echte kennis voor nodig is. Gezond verstand is vaak meer dan voldoende. Dat maakt een PubQuiz dan ook een leuk en gezellig uitje voor iedereen. Tijdens de quiz spelen de deelnemers in teams, zodat plezier en vooral gezelligheid, voorop staat. Overigens zijn de vragen niet allemaal weetjes, maar moeten de antwoorden ook verzonnen worden door te keuren, te proeven, of te ontdekken. Kortom: een leuke avond voor alle leden van Badminton Club Lieshout en hun introducés. Plaats van handeling is de jeugdruimte van het Dorpshuis in Lieshout waar de deelnemende badmintonners om 20.30 uur samen komen.

Foto: Mathijs Janssen was afgelopen seizoen de winnaar van de Leo Bosch Trofee