Afbeelding

Keltische muziek in Kouwenbergs kerkje

Muziek

Keltische muziek in Kouwenbergs kerkje


Aarle-Rixtel - In het Kouwenbergs kerkje wordt zondag 18 oktboer een optreden gegeven door de Keltische muziekgroep Slán.


‘Slán’ (spreek uit als: slawn) is het Iers-Keltische woord voor ‘tot ziens’ of op z’n Brabants: ‘houdoe’. En het is de naam van deze folkgroep die muziek brengt uit landen waar de Kelten hun sporen hebben achtergelaten: Ierland, Schotland, Engeland en Bretagne. Slán brengt prachtige ballades afgewisseld met opzwepende jigs, reels en hornpipes.

Er is een mooi evenwicht tussen de zangnummers en de instrumentale muziek en natuurlijk worden er mooie verhalen verteld! De band is opgericht in 2004 in Bergen op Zoom en heeft de afgelopen jaren met veel succes op diverse festivals gespeeld. Er zijn meerdere Cd’s uitgebracht, waarvan de nummers ‘Will ye go to Flanders?’ en ‘Si Beag si Mor’ zelfs allebei een eervolle derde plaats behaalden in de ‘Celtic Top 5’. Slán bestaat uit Gabriele Kohl (zang, gitaar, fluit), Ronald Collenteur (whistles, bluesharp, doedelzakken, accordeon en percussie), Jaap van Liere (gitaar, banjo, accordeon, whistles en zang) en Piet Kikkert (basgitaar en verhalenverteller).

Het optreden begint om 14.30 uur. De entreeprijs bedraagt €5,00 inclusief consumptie. Kaartjes kunnen in de voorverkoop worden besteld via tel. 0492-382943.

Foto: De Keltische muziekgroep Slán