Flamingo’s 1 verliest nipt van koploper

Sportnieuws

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag sinds een paar weken weer een thuiswedstrijd in sporthal de Klumper. Koploper en pittige tegenstander Heumen balde vanaf het beginsignaal in een hoog tempo en ze scoorden makkelijk. Vooral in de eerste helft lag het tempo van de Flamingo’s te laag waardoor ze te statisch speelden.

De hele partij keek de thuisploeg tegen een achterstand aan van 2 à 3 doelpunten verschil. In de tweede helft liep het beter en de speelsters bleven strijdlustig, niemand liet haar hoofd hangen. In de laatste 20 minuten speelde Mariahout sterk, ze gaven veel druk en een goede rebound in de verdediging en er werd met meer overtuiging aangevallen. De dames bleven zoeken naar een gaatje voor de gelijkmaker. Deze wist Helen van Wanrooij in de laatste anderhalve minuut voor het einde te scoren. Maar helaas wist Heumen richting het eindsignaal nog een goed uitgespeelde aanval op te zetten en scoorde het winnende doelpunt. Het werd 13-14, een nipt verlies van de koploper. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma in Someren tegen Dakos 1.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, was evenals vorige week overtuigend en er stond wederom een sterk collectief te korfballen. Met als resultaat een derde winstpartij op rij in deze zaalcompetitie. Ondanks het gemak waarmee de dames in deze partij tegen Altior 4, gevarieerde aanvallen konden opzetten en kansen goed konden uitspelen, bleven ze tot het eind toe geconcentreerd. Dit leidde via een 12-4 ruststand tot een 26-9 overwinning.