Afbeelding

Jeugdorkesten geven gezamenlijk concert

Algemeen

Beek en Donk - Jeugdorkest Excelsior en Slagwerkgroep/Jeugdorkest van O&U geven op zondag 3 april samen een concert in d'n Dörpel te Gemert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar de Slagwerkgroep en de Jeugdorkesten van Gemert en Beek en Donk.

Het concert gaat om 12.45 uur van start met de Slagwerkgroep van O&U onder leiding van Rob van Doore. Zij spelen het stuk ‘Laguna (a haven for the mind)’ van Niels Hak, wat ze ook spelen tijdens de Open Nederlandse Slagwerkkampioenschappen in Nunspeet op 16 april. Het Jeugdorkest van O&U, onder leiding van Marianke Hobé,speelt Air for Winds van Andre Waignein. Een mooi gedragen typisch inspeelwerk uit 1984. ‘Overture to a new age’ van Jan de Haan wordt daarna gespeeld en als afsluiting volgt ‘Festiva Jubiloso’ van Naoya Wada. Deze stukken worden ook gespeeld op 17 april tijdens het concours Eurofestival in Heel/Maasbracht.

Jeugdorkest van Harmonie Excelsior staat onder leiding van Stijn Rutten en brengt tijdens dit uitwisselingsconcert hun klanken ten gehore voor hun geplande buitenland reis in mei. Het jeugdorkest laat dan samen met de Jeugdslagwerkgroep in Ieper zijn muzikale klanken klinken.

Het concert in Gemert is een mooie generale voor beide verenigingen. Het is zeer zeker de moeite waard om deze talenten te komen beluisteren op zondag 3 april om 12.45 uur in D’n Dörpel aan de Vondellaan 53 in Gemert.