Flessenactie Plan West voor 50-jarig bestaan

Algemeen

Lieshout - Buurtgenoten van Plan West gaan zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur langs de deuren om uw lege statiegeldflessen op te halen. En zo na de Paasdagen verwachten ze natuurlijk volle tassen! Dat doen ze met een speciale reden, want Plan West viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. En dat willen ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Plan West is de grootste buurtvereniging van Lieshout, met in totaal zo’n 550 leden. De buurtvereniging omvat dan ook een groot aantal straten, en ook dit jaar hopen ze weer op uitbreiding. Het leuke van zo’n grote vereniging is dat je allerlei verschillende activiteiten kunt organiseren, waarbij de samenstelling steeds anders is. Zo leer je in een mum van tijd een hoop van je buurtgenoten beter kennen.

Zo hebben ze jaarlijkse traditities als de rondgang van Sinterklaas, die ieder kind een persoonlijk bezoek brengt. Of het zoeken van Paaseieren in het bos. Met meer dan 100 Plan West-kinderen is dat een behoorlijke klus voor de Paashazen.

Voor de volwassenen zitten er altijd een paar creatieve of sportieve activiteiten bij. Denk daarbij aan een stevig potje jeu de boules, handboogschieten of het maken van Kerststukjes. Allemaal activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen, en je altijd weer verrast wordt door de mensen die je ontmoet (en die wonderbaarlijk genoeg net om de hoek wonen).

Jubileumjaar
Zoals gezegd bestaat Plan West dit jaar 50 jaar. In die tijd zijn er natuurlijk heel wat wisselingen geweest in het ledenbestand. Maar er zijn 4 hele speciale leden; leden van het eerste uur, die ook een 50-jarig jubileum te vieren hebben als Plan Wester!

Om het jubileum te vieren houdt de buurtvereniging in het weekend van 9 tot en met 11 september een speciaal weekend waarin voor alle leden diverse gezellige activiteiten gehouden worden in en rond de Koekoek. Een mooie uitvalsbasis voor een mooi weekend. En met de donatie van uw statiegeldflessen hopen ze een mooie kers op de taart te kunnen verzorgen!