Afbeelding

Pop up restaurant ‘LOS op ’t veld’, een culinaire reis door Laarbeek!

Algemeen

Beek en Donk/Mariahout - Een nieuw concept, midden in de natuur, is ‘LOS op ’t veld’ een nieuwe eend in de Laarbeekse bijt. LOS staat voor Laarbeek Op Smaak! Wie reserveert, hoeft niet in de schuur te eten. Voor de gelegenheid wordt een heus tentenpaviljoen neergezet, midden in de wei. Gewoon comfortabel uit eten in een trendy zaak, maar dan mét die plattelandsuitstraling en maximaal Laarbeekse gerechten op je bord.

Koeienwei
Gaat u even mee in de beleving? Na een voorspoedige reis komt u aan op een landweg ver van de dorpskernen in het buitengebied van Beek en Donk en Mariahout. Plaatselijk is dit gebied gekend als ‘De Hei’. U parkeert uw auto op een veilige plaats aan de rand van een uitgestrekt aspergeveld. Samen met enkele anderen loopt u naar de dichtstbijzijnde boerderij. U buigt af en na een heus insektenhotel staat u voor een hooiberg, waar af en toe vogels op en neer vliegen van en naar een verlaat nest boven op de hooibalen. De weg buigt naar links en verder loopt u richting een koeienwei. Aan de rechterkant van het pad ligt een langgerekte autobandenstapel, die de boer gebruikt als ballast op de maiskuil. De banden verhinderen het opwaaien van het afdekzeil, dat het kuilvoer beschermt tegen de winterse invloeden. ’s Zomers is die taak niet nodig en wachten de banden op de winter.

Ven
Verder gaat het richting de bosrand. Uw oog wordt getrokken door een luxe tent, die aan de rand van een vennetje op u staat te wachten. In de tent wordt u ontvangen met een aperitiefje en kunt u aanschuiven aan een robuuste tafel met leren stoelen. Uw beleving wordt compleet gemaakt door een fantastisch diner, dat wordt bereid door de Laarbeekse top koks Hans Claas en Roland Lorenzini, en is samengesteld uit maximaal Laarbeekse producten. Ondertussen wordt uw oog getrokken door de schoonheid van het landschap, dat enkel door een hoge glaswand van u is gescheiden. Het bos achter het ven is het domein van reeën en talloze verschillende planten en dieren. Die worden aangetrokken door het van nature verwilderde bosgebiedje, midden tussen de weiden.

Producten
Dit is de vervolmaking van een idee, dat Laarbekenaar Robert de Jong kreeg toen hij op reis was door het buitengebied. Het is een pop-up-restaurant geworden dat van 13 tot 20 mei blijft staan. In het restaurant wordt ’s middags een 3-gangen lunch gereserveerd, ’s avonds een 4-gangen diner, plaatsen zijn beperkt. Het restaurant staat op het terrein van de JanMiekesHoeve aan de Hei 15 in Mariahout en er wordt zowel bij lunch als diner een vast menu geserveerd. “De agrarische producten uit Laarbeek zijn van topkwaliteit”, aldus Robert de Jong. De varkens van de Heyde Hoeve, aardbeien die de hele wereld overgaan, een bioboer met zijn eigen melksommelier, een Aarlese koffiebrander, Tasty Tom tomaten, witte portobello, champignons, Croy bierkaas, ambachtelijk brood etcetera, teveel om op te noemen. Daar mogen ondernemers best trots op zijn, vindt hij. Een pop-up-restaurant is de manier om die kwaliteit ook aan consumenten te laten proeven.


Natuurlijk staan er asperges op het menu en als u goede ogen hebt had u ze kunnen zien groeien op het veld waarlangs u, het lijkt alweer een dag geleden, uw auto parkeerde. Tijdens het diner zou het goed kunnen zijn, dat een lokale imker wat komt vertellen over zijn hobby en zijn honing in uw gerecht, of dat plotseling de koeienboer het restaurant binnenloopt, om u ‘smakelijk eten’ te wensen. Misschien kent u het project Bier Boer Water van Bavaria, de bierleverancier. De leveranciers van de melk voor het ijs lopen naast u in de wei, dat zijn namelijk onze Laarbeekse koeien.

Reserveren
Iedereen kan vanaf nu, alléén online, een reserveringbewijs kopen voor dit unieke Laarbeekse uitje via www.losophetveld.nl. De kosten zijn €24,50 voor de lunch en €49,50 voor het diner, allebei inclusief aperitief, maar exclusief drank. De MooiLaarbeekKrantwenst Robert de Jong veel succes toe met dit geweldige initiatief!