Team KBO Aarle-Rixtel geeft startsein Gezondheidsrace

Algemeen

Aarle-Rixtel - Seniorenvereniging KBO Aarle-Rixtel trapt op donderdag 21 april de Gezondheidsrace af met haar eerste activiteit. In totaal nemen aan de race 10 verenigingen deel, verdeeld over twee groepen. Iedere vereniging in de groep organiseert een activiteit waaraan de vier anderen dienen deel te nemen.

In de poule van de KBO zijn dat uit Aarle-Rixtel, Jeu de Boule club Du Tie Ut en de Scouting, uit Beek en Donk handbalvereniging Bedo en uit Mariahout buurtvereniging De Hoge Suute. Om 17.45 uur verzamelen ze op de moes- en fruittuin van de Stichting ‘Bij Ons’, gelegen naast het medisch centrum aan de Bosscheweg op het terrein van Mariëngaarde.

De stichting heeft tot doel het verzorgen van kleinschalige opvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. In de tuin is voor de kinderen fijn vertoeven, zij kunnen er spelen en de groei en bloei van bloemen en planten ervaren. De tuin heeft nogal wat achterstallig onderhoud en dat wordt aangepakt. Een deel van de tuin wordt zaai klaar gemaakt, de paden onkruid vrij, tuinhuis en meubilair gereinigd en hekwerk hersteld. Dit alles is waarschijnlijk voor het donker geklaard. Er wordt muziek gemaakt, zodat de arbeidsvitaminen hun werk kunnen doen. Een gezond hapje en een drankje is aanwezig, dus een goede reden om een kijkje te komen nemen. Komt allen.