Afbeelding

Heemhuis Barthold van Heessel gaat open

Algemeen

Aarle-Rixtel - Na maandenlange voorbereidingen kan het nieuwe heemhuis van de Aarlese heemkundekring Barthold van Heessel aan de Kouwenberg officieel worden geopend. Dat staat op vrijdag 13 mei om 19.00 uur te gebeuren door Ted en Marleen Hegeman, de eigenaren van het pand, die de heemkundekring zo voortreffelijk hebben voortgeholpen.

Het nieuwe onderkomen ziet er fantastisch uit. Na binnenkomst kom je eerst in de ‘goei’ kamer, waar de koffie klaar staat en waar je gezellig kan buurten. Uiteraard is er ook weer ‘d ’n herd’ met plattebuis en andere nostalgische schatten. Op de opkamer tref je onder meer een ouderwetse beddenkoets en historische kledij. In de verschillende ruimten die hierna volgen, is een selectie te zien uit de verschillende collecties, elk met een eigen thema. Elk thema wordt ondersteund met digitale achtergrondinformatie. Achterin is nog een aparte extra exporuimte. Kortom, het is allemaal te veel om op te noemen.

De officiële opening is (vanwege beperkte mogelijkheden) alleen toegankelijk voor genodigden, maar 1e en 2e Pinksterdag kunnen leden en niet-leden (deze laatsten tegen betaling) tussen 14.00 en 17.00 uur terecht voor een bezoek. In tegenstelling tot een enkel ander bericht: het heemhuis is nog niet open op Koningsdag.