Strijd nog lang niet gestreden bij Dorpenbattle

Algemeen

Lieshout – In de Dorpenbattle tussen Lieshout en Mariahout is de tussenstand nu 0-1, maar er staan meer battles op stapel. De Dorpenbattle wordt georganiseerd door Harmonie St. Caecilia in het kader van haar Jubileumfeest Sounds of Caecilia XXL.

Harmonie St. Caecilia organiseert de Dorpenbattle tussen Lieshout en Mariahout, om eens en voor altijd te bepalen welk dorp er wint in de ultieme derby. Op zaterdagavond 9 juli, In het jubileumweekend van de vereniging, wordt de finale van deze derby uitgevochten. Het podium van de grote tent op het Floreffeveld vormt dan het strijdtoneel van een quiz tussen prominenten uit de twee dorpen.

De twee teams beginnen echter niet met een 0-0 stand. Voorafgaand aan de finale, in de periode van nu tot aan het jubileumfeest, kunnen er al punten verdiend worden. Gelijkwaardige verenigingen of groepen nemen het tegen elkaar op in een reeks opdrachten. Het Dorpshuis en het Buurthuis zochten al naar paaseieren, waarbij Mariahout er de meeste vond. Dinsdag 17 mei nemen de Jeu-de-boules clubs van de twee dorpen het tegen elkaar op, 6 juni is het de beurt aan de biljarters.

Daar blijft het niet bij. Verschillende verenigingen en groepen zijn een battle aan het voorbereiden, daarover volgt later meer informatie. Voor Lieshout dus nog volop kansen om zich te revancheren, aan Mariahout de opdracht om de voorsprong uit te bouwen. 
 
Er is altijd ruimte voor nog meer competitie, dus meld je met je buurt- of sportvereniging, of vriendengroep aan. De organisatie verzorgd passende opdrachten om grote en kleine groepen tegen elkaar te laten strijden, aanmelden is voldoende voor deelname. Dat kan via socxxl@harmonielieshout.nl. Op www.harmonielieshout.nl staat meer informatie over alle activiteiten tijdens het jubileumweekend Sound of Caecilia XXL.