Afbeelding

Expositie schilderkunst en tekeningen in Gallery Berkendijkje

Algemeen

Beek en Donk - Mieke Vesters en Wilma van Stiphout houden een expositie van schilderkunst en tekeningen in Gallery Berkendijkje.

Mieke is begonnen met aquarel. Langzamerhand ontdekte ze allerlei materialen en begon daarmee te experimenteren. Dit heeft ertoe geleid dat schilderen met materie haar grote levensinvulling is geworden. Ze kan geen dag meer zonder schilderen en wil de kijker daar graag in meenemen. Haar schilderijen zijn in de loop der tijd geëvolueerd van aquarel naar sfeervolle abstractie. Ze schildert voornamelijk met acrylverf daar dit goed aansluit bij haar manier van werken. Karakteristiek voor het werk is de variatie in materie, zowel in de thema's en sferen als in de toepassing van kleurgebruik. Door het veelvuldig mengen van kleuren wil ze haar werk een extra warme uitstraling geven. Ze probeert graag dingen uit, intuïtief, ogenschijnlijk onbewust in combinatie met een sterk compositiegevoel en kleurgebruik ontstaan de kleurrijke abstracties meestal vanzelf. Dankzij het werken met gemengde technieken en de daardoor ontstane structuren waardoor haar passie zichtbaar wordt, is het resultaat verbluffend te noemen.

Wilma is met tekenen al op zeer jonge leeftijd begonnen. Later is zij ook gaan schilderen met acryl en olieverf. Haar inspiratie haalt ze o.a. uit markante figuren die ze tegenkomt en vraagt hem/haar dan of ze een foto mag maken, die ze later gaat uitwerken. Ook word ze geïnspireerd door oude gebouwtjes, oude straatjes, de zee en vooral door haar kinderen. Er gaat bijna geen dag voorbij of Wilma gaat even zitten tekenen. Tekenen is haar grote passie en dit kun je zien in haar prachtig werk. De materialen waarmee ze werkt zijn voornamelijk pastelkrijt, soft-pastel, pastel-potlood, acryl, olie en aquarelverf.

Mieke en Wilma exposeren hun schilderijen en tekeningen in Gallery Berkendijkje, Berkendijkje 8 in Beek en Donk van 15 tot en met 29 mei op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook is 2e Pinksterdag maandag 16 mei de expositie geopend. Loop gezellig eventjes binnen, de dames zijn aanwezig. U bent van harte uitgenodigd.