Afbeelding

Sint Servatius Gilde Lieshout bij openluchtmis

Algemeen

Lieshout – De stichting Sint Servatius Kapel Lieshout-Mariahout hield op zondag 22 mei (de vierde zondag van mei) de jaarlijkse openluchtmis. Omdat de weersverwachtingen zeer slecht waren, werd zaterdag besloten om de mis naar binnen te verplaatsen. Een locatie die zich hiervoor uitstekend leent is het onderkomen van handboogvereniging Krijgsman Soranus.

Dus werd er, met behulp van het Gilde, een altaar geplaatst, stoelen en banken werden op hun plaats gezet. Na een paar uren noeste arbeid was de acomodatie omgetoverd, en had deze de uitstraling van een kerk. Zondag werd om 10.45 uur de vlag bij de kapel gehesen. Dit gebeurde door het Koningspaar Jo en Peter Keursten, die de vlag, gemaakt door Jo, aan de stichting cadeau deden.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan werd de Heilige mis opgeluisterd door het Gildekoor Sint Barbara van het het gelijknamige Sint Barbara Gilde uit Dinther. De Heilige mis werd voorgegaan door Pastor Engels. Na de Mis werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een lekker kopje koffie.

Sint Servatius was hen goed gezind, want bij buitenkomst bleek dat het geen drup geregend had. Dus ze kunnen beter vertrouwen op Sint Servatius, dan op de buienradar. Een leer voor volgend jaar.