Afbeelding

Patroonsviering Sint Servatius Gilde Lieshout

Algemeen

Lieshout – De Patroonsdag van de heilige Sint Servatius is op 13 mei. De zaterdag het kortst bij deze datum viert het Sint Servatius Gilde hun jaarlijkse teerdag.

Om 13.00 uur verzamelen de Gildebroeders met partner zich bij Paviljoen Bómé, om daarna gezamenlijk naar de Sint Servatius Kapel te gaan waar een gebedsviering is. Deze mooie viering werd geleid door Ger Aarts en had als thema: ‘geluk’. Tijdens de viering werden twee nieuwe gildebroeders geïnstalleerd, tamboer Gerrit van Kaathoven en vendelier Maarten Engels.

Na de viering ging het Gilde met een groot aantal leden terug naar het Paviljoen waar de koffie met vla klaar stond om genuttigd te worden. Hierna werd het tijd om te gaan schieten, de dames met het geweer, de jeugd met de buks, en de heren met de kruisboog. Na een groot aantal schoten was het Gerda van der Burgt die bij de dames de vogel naar beneden schoot. Bij de jeugd werd dit Bas van Pelt. De vader van Bas, Willem van Pelt, wist de gipsen vogel met de kruisboog naar beneden te halen.

Na het schieten werd het tijd om de inwendige mens te versterken. Op het menu stond varken aan het spit, waar na een uur niet veel meer van over was. Het was een gezellige dag, en dankzij Sint Servatius bleef het droog.