Afbeelding

Buitenspeeldag bij De Raagten

Algemeen

Beek en Donk - Jaarlijks vindt de Nationale Buitenspeelmiddag plaats welke op initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton wordt georganiseerd om kinderen en ouders te laten zien hoe fijn buiten spelen kan zijn.

Ook dit jaar deed Kindcentrum de Raagten weer mee aan deze dag en waren de weergoden hun goed gezind tijdens de Buitenspeeldag op 8 juni. Een groep ouders had maar liefst 12 spellen bedacht voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 en deze verspreid over het schoolplein neergezet. Zo'n 20 ouders en docenten stonden deze ochtend paraat om groepjes kinderen of een spel te begeleiden.  

De kinderen waren dolenthousiast! Naast oudhollandse spelen als blikgooien, touwtrekken, spijkerpoepen en koekhappen konden de kinderen heerlijk afkoelen tijdens het sponzenspel of een potje flesvoetbal. Kleding droogde gelukkig weer snel op bij het prachtige weer. Nog meer nattigheid was te voelen op de onlangs vernieuwde speelheuvel, welke dankzij vele helpende ouders gereed is gekomen en tijdens deze dag bespeeld kon worden. Kinderen mochten met een volle beker water een parcours afleggen door de tunnel, de trap op, van de glijbaan en dan proberen met zoveel mogelijk water terug te komen bij het eindpunt. De uitdaging was natuurlijk om het teiltje van je eigen team zo vol mogelijk te krijgen!

Ook dit jaar trotseerden de kinderen de Pandabaan waarbij ze zo'n 5 meter omhoog klommen om vervolgens vliegensvlug naar beneden te glijden. Natuurlijk was dit volgens velen ‘supervet’! Het werd voor sommigen pas echt ingewikkeld met het Twister XL-spel, waarbij je met 6 kinderen tegelijk Twister kunt spelen. Probeer dan maar eens je lach in te houden en niet om te vallen.

Na een hele ochtend spelen werden de buitenspelers getrakteerd op een heerlijk fruitig waterijsje. Dat hadden de kinderen natuurlijk dik verdiend.