Mariahout behoudt voorsprong in Dorpenbattle

Algemeen

Mariahout - Mariahout gaat de finale van de Dorpenbattle, ondanks een succesje van Lieshout, met een voorsprong in. Afgelopen week zijn nog twee battles uitgevochten. Twee kansen voor Lieshout om de achterstand in te halen, maar met een keer winst en een keer verlies is dat niet gelukt.

De korfbalclub Flamingo’s en Basketball Club Lieshout vochten het uit in een wedstrijdje vrije worpen. Met twee totaal verschillende tactieken ontweken de twee clubs elkaar amper, maar BC Lieshout wist 1 bal meer in het net te werpen. Maurice Vereijken (Lieshout) en Mark van Zutphen (Mariahout) namen het als chauffeurs op in een wedstrijdje ‘bijzondere verrichtingen’. Mark wist de vrachtwagen 23 centimeter dichter bij de lijn te parkeren en won. De tussenstand is nu 3 – 6 in het voordeel van Mariahout, met deze stand gaan de twee dorpen de finale in.

Harmonie St. Caecilia maakt zich nu op voor de grote finale. Die start 9 juli om 18.00 uur in de feesttent op het Floreffeveld in Lieshout. Bekende en onbekende deelnemers voeren dan opnieuw opdrachten uit, nu niet rustig op straat, maar hopelijk voor een goed gevulde tent. De tent is neutraal terrein, maar toch kan er een thuisvoordeel optreden als er veel fans meekomen om de teams aan te moedigen. Ben er dus bij en ondersteun je dorp.

Slagwerkshow
Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen de twee dorpen even ontspannen en het hoofd leegmaken. Dan haalt namelijk de slagwerkgroep alles uit de kast in een wervelende slagwerkshow. Vervolgens is de finale-finale, in een klein half uur weten men dan wie er wint, Lieshout of Mariahout! Een prachtige bokaal staat klaar voor het winnende dorp.

STOOT!
Vanaf dan worden de strijdbijlen begraven, wan dan is het tijd voor feest. Tegen 21.00 uur start namelijk de topband STOOT!, de band die menig feest tot het ultieme hoogtepunt brengt met een mix van Nederlandstalig, pop, rock, happy hardcore, etc. Ben er dus bij, want het belooft een topavond te worden. De toegang is gratis.