Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor Antoinette van Loosdregt

Algemeen

Lieshout - Afgelopen weekend ontving Antoinette van Loosdregt-Swinkels uit Lieshout uit handen van wethouder Briels de Vrijwilligerspenning Laarbeek ter gelegenheid van haar afscheid als bestuurslid van Toneelvereniging De Vriendenkring.

Oprichting toneelvereniging
Begin september 1988 ontstond bij enkele mensen in Lieshout het idee om een toneelvereniging op te richten. Eén van hen was Van Loosdregt. Op 1 november 1988 werd Toneelvereniging De Vriendenkring Lieshout officieel opgericht. De vereniging telt momenteel zo’n 130 leden, waaronder een groot aantal steunende leden. Het aantal opvoeringen is gestegen naar negen per jaar en elk hiervan is uitverkocht. Ook in de regio is de populariteit stijgende; de bezoekers komen van heinde en verre. In 2014 heeft ‘De Vriendenkring’ de Cultuurprijs Laarbeek gewonnen.

Diverse functies
Van Loosdregt is vanaf het begin bestuurslid geweest tot 27 november 2015. In die 27 jaren heeft zij diverse functies vervuld. Ze was zowel secretaris, penningmeester als voorzitter. Daarnaast maakte zij zich verdienstelijk bij het grimeren van de spelers. Bovendien heeft de gehuldigde ook vaak geschitterd in diverse rollen tijdens toneelvoorstellingen. Van Loosdregt heeft haar bestuursfunctie neergelegd maar blijft wel actief lid van de vereniging.

Uitreiking
Van Loosdregt werd onderscheiden met de Vrijwilligerspenning tijdens de jaarlijkse feestavond van de toneelvereniging, nadat het bestuur haar in het zonnetje had gezet en haar waardering had uitgesproken voor haar inzet en verdiensten.