'Ridder' Jan-Renier Swinkels in het midden.
'Ridder' Jan-Renier Swinkels in het midden.

Bavaria directievoorzitter Jan-Renier Swinkels geridderd door Belgische Brouwers

Algemeen

Brussel/Lieshout - Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria N.V., is vrijdag tijdens een ceremonie in het Brusselse stadhuis opgenomen in het Ridderschap van de Belgische Brouwers. Hij werd benoemd tot 'Ridder van Recht' en ontving het ereteken van de 'Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers'.

Ridderschap

De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Vandaag de dag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht. Ter gelegenheid van het jaarlijkse Belgian Beer Weekend op de Brusselse Grote Markt worden belangrijke personen, die het Belgische Bier uitmuntende diensten hebben bewezen, uitgenodigd om toe te treden tot het Ridderschap.

Krachten bundelen

Bavaria N.V. nam recentelijk een meerderheidsbelang in Palm Belgian Craft Brewers. Daarmee verenigden twee Brabantse familiebrouwers hun ambacht en portfolio. Met de overname van Palm heeft Bavaria N.V. haar portfolio uitgebreid met zeven prachtige biermerken en kan Palm gebruikmaken van de internationale distributiekracht van Bavaria N.V..

Jan-Renier Swinkels, een rijk gevulde biercarrière

Jan-Renier Swinkels is directievoorzitter van Bavaria N.V. en combineert dit met zijn functie als Chief Operations Officer (COO). Na zijn afstuderen in de Levensmiddelentechnologie trad hij in 1986 als brouwerijtechnoloog toe tot het familiebedrijf. Sindsdien is hij in diverse functies vrijwel continu betrokken geweest bij de brouwerij. Als COO is hij nu verantwoordelijk voor de productiebedrijven van zowel Bavaria, Palm en Habesha als Koningshoeven. Daarnaast leidt hij de afdelingen Supply Chain en HR. Jan-Renier Swinkels maakt deel uit van de zevende generatie van de familie Swinkels en staat samen met zijn vier neven aan het roer van Bavaria.