Afbeelding

Zonnebloemgasten en bewoners Franciscushof genieten van mooie kermismiddag

Algemeen Senioren

Lieshout - Op dinsdag 6 september genoten bewoners van het Franciscushof en gasten van de Zonnebloem Lieshout samen van een mooie, muzikale kermismiddag.

De muziek werd op uitstekende wijze verzorgd door het seniorenorkest van de harmonie St. Ceacilia, die de gasten van een gevarieerd repertoire lieten genieten. Vroeg op de middag werden de gasten ontvangen met een kopje koffie of thee met een plakje cake, waar de Jumbo voor had gezorgd. In de eerste pauze van de muziek moesten de gasten actief 'naar de kermis'. Er waren kraampjes met ouderwets kermisvermaak: blikken omgooien, touwtje trekken, ballen gooien op een dartbord en hengelen. Je zou het niet verwachten van die zachtaardige senioren, maar er werd fanatiek en hard gespeeld! Meer dan één keer gingen alle tien de blikken om! Als er met het touwtrekken geen rode bal naar boven ging, dan werd direct een ander touwtje gepakt, het moest toch lukken! Elkaar dwarszitten met het hengelen was ook heel gewoon..., men had er duidelijk plezier in. Met deze spelletjes konden de gasten een lotje winnen, waarmee ze later in een loterij prijzen konden winnen die diverse houders van kermiskramen beschikbaar hadden gesteld. Tussendoor kregen alle gasten allemaal een oliebol van de oliebollenkraam van Bierens de Wit.

Er was veel afwisseling tussen muziek en activiteit, hetgeen iedereen erg plezierig vond. Vrijwilligers van het Franciscushof en de Zonnebloem hebben alle aanwezigen voorzien van andere heerlijke hapjes en wat te drinken, hetgeen erg werd gewaardeerd. Alle gasten keerden na een geslaagde middag huiswaarts met een plezierig gevoel.