Afbeelding

Beek en Donkse zwemmers in Amsterdamse Gracht

Algemeen Algemeen

Beek en Donk/Amsterdam - De Beek en Donkse Jan en Renate Koot zijn op 11 september in de Amsterdamse Gracht gesprongen om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim. In de ochtend hebben Jan en Renate tijdens de Kids Swim als begeleider van een kind 700 meter meegezwommen van de Hermitage (aan de Amstel) naar de Keizersgracht.

Een paar uurtjes later doken ze alweer het water in vanaf het Marine Etablissement Amsterdam door het water van de 400 jaar oude historische grachten en over de Amstel naar de Keizersgracht voor hun eigen 2000 meter. Een topprestatie! Al in februari werden ze overgehaald door dochter en zus Wilma om, als ervaren zwemmers, mee te doen met het evenement dat zij mede organiseerde. Vanuit Beek en Donk werden ze ondersteund door een aantal familieleden en vrienden, die tevens als vrijwilliger (want… als jullie er dan toch zijn) het project ondersteunden. Het was met elkaar een mooie dag in Amsterdam.

Het doel van het evenement, dat dit jaar voor de 5e keer werd georganiseerd, is om ALS onder de aandacht te brengen en tegelijk geld binnen te halen. Jan en Renate hebben ruim €1.000,- opgehaald met hun deelname, waarvoor ze hun donateurs natuurlijk van harte bedanken. In totaal is er door alle zwemmers tezamen 2 miljoen euro binnengehaald.