Afbeelding

Fit worden en blijven in de Beweegtuin

Algemeen Senioren

Lieshout - Meer Bewegen Voor Ouderen is uitgebreid om te gaan sporten in de Beweegtuin bij Franciscushof te Lieshout. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur, kunt u komen bewegen en wordt u begeleid door Fysiotherapeuten Guillaume van de Nieuwenhof en Paul Faessen, van 'Zorgboog in Balans' en Jaccy van den Enden, Sportcoach van Laarbeek. Zij zijn actief betrokken om de ouderen fit te krijgen en te behouden.

Bewegen is voor iedereen belangrijk, dus ook voor ouderen. En als het even kan in de gezonde buitenlucht. Een Beweegtuin bestaat uit afwisselende beweegtoestellen en een beweegvriendelijke inrichting van de buitenruimte rondom een zorgcentrum.

De toestellen zijn een gevarieerde samenstelling van beweegtoestellen specifiek afgestemd op ouderen. Er kunnen diverse oefeningen op uitgevoerd worden. Gericht op coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. De toestellen zijn speciaal aangepast aan de bewegingsmogelijkheden van deze ouderen.

Dinsdagochtend 27 september was er een mooie opkomst van ca. 15 ouderen/ opa's en oma's, die hun kunsten kwamen tonen. Deze ouderen kregen een warming-up en uitleg van de toestellen en zijn gericht aan de gang gegaan. Ze hebben een uur bewogen en kennisgemaakt met de onderdelen. Na afloop lekker een bakje koffie en gezellig samen zijn in het zorgcentrum.

Het was een sportieve en beweegvriendelijke ochtend. Houd jezelf fit, elke dinsdagochtend in de Beweegtuin van 10.00 tot 11.00 uur. Tot dan.