Afbeelding

Burgemeester maakt kennis met Beek en Donk

Algemeen Gemeente

Beek en Donk - Burgemeester van Laarbeek, Frank van der Meijden, heeft op woensdag 28 september kennisgemaakt met het groenste dorp van Nederland in zijn gemeente, namelijk Beek en Donk.

Dorpsraad Beek en Donk had als gastheer een informatief programma opgesteld. Om 11.00 uur werd de burgemeester ontvangen in het Parkpaviljoen in de Muziektuin, waar bij een kop koffie een korte lezing werd gegeven door de voorzitter van de heemkunde, de heer Harry Brugmans. In deze lezing werd ingegaan op de geschiedenis van Beek en Donk en een aantal wetenswaardigheden.

Na de lezing werd per fiets een toer door Beek en Donk gemaakt. Onderweg werd op meerdere plaatsen even gestopt om een korte uitleg te geven. De rit verliep via de Muziektuin naar het kanaal. Daarna over de Beekse brug richting kasteel. Vervolgens over de Donkse brug met een korte omweg naar de Leonarduskerk. Van hieruit via de Leonarduskapel en het dierenparkje richting de oude toren. Na een bezoek aan de toren ging de rit tenslotte via het Heuvelplein weer terug naar het Parkpaviljoen. De nadruk van deze tocht lag vooral op de verschillende historische kenmerken van Beek en Donk.

Na terugkomst in het Parkpaviljoen werd tijdens een lunch ingegaan op de plannen van de gemeente Laarbeek, met onder andere woningbouw, verkeersveiligheid en leefbaarheid en de waarde van de dorpsraad als 'ogen en oren' van het dorp.

De kennismaking was heel gemoedelijk en tot slot werd door de burgemeester een cheque voor een boom aangeboden (een meidoorn) die op een door de dorpsraad aan te wijzen locatie in het dorp kan worden aangeplant.

Voor nog meer foto's van deze kennismaking, kunt u kijken op www.dorpsraad-beekendonk.nl.