Afbeelding

Zonnebloem Mariahout bezoekt 'Soldaat van Oranje'

Algemeen Senioren

Mariahout - Vorig jaar schreef het centraal bureau van de Nationale Zonnebloem een prijsvraag uit. De vraag was: Bedenk een leuk uitstapje voor gasten van jouw afdeling. De prijs: een dag gratis gebruik van het Zonnebloem rolstoel busje en het hele uitstapje.

De afdeling Mariahout stelde voor om met een paar gasten naar de musical Soldaat van Oranje te gaan. Met dit idee wonnen ze de prijs. Al snel bleek dat er elf personen mee wilden gaan naar de musical. In het Zonnebloembusje kunnen echter maar 5 personen. Na een telefoontje met het hoofdkantoor stemde men in met het idee om iedereen mee te nemen en dan de kosten te delen. Dat was een goed idee. Nu hadden er meer mensen voordeel van de prijs en een leuk dagje uit. Bij Garage Corsten in Mariahout kregen ze het gebruik van een taxibusje gesponsord.

28 september was het zover. Een beetje spanning bij iedereen. Iedereen kreeg een fijne plaats in een van de busjes en ze konden mooi op tijd vertrekken. Onderweg hadden ze een zelf meegebrachte picknick gepland. Er was veel verkeer en de rit naar Katwijk duurde echter een beetje langer dan ze gedacht hadden. Ze besloten om door te rijden naar de parkeerplaats bij het theater en dan daar de broodjes op te eten. Dat was ook veilig, want dan waren ze in elk geval op tijd op de plaats van bestemming. Om 13.45 uur had iedereen de buikjes vol en een mooi plaatsje in de zaal gekregen, waar ze het allemaal goed konden zien.

Adembenemend, prachtig, zo mooi gemaakt, net echt dat water, en nog veel meer oh's en ah's. Het was een uitmuntende voorstelling. De gasten van de Zonnebloem hebben er erg van genoten.

Na afloop allemaal weer in de busjes. Omdat het tegen zessen liep en erg druk werd op de weg, zijn ze langs een wegrestaurant gereden en hebben ze daar samen nog gezellig een diner gebruikt. Rond 21.30 uur werd iedereen weer voor zijn eigen deur afgezet. Moe, maar voldaan van een hele leuke dag. Ze hebben weer met zijn allen genoten.