Martijn van der Linden (archiefbeeld) tekende voor de 2-1, alvorens de wedstrijd werd gestaakt

Zware blessure overschaduwt duel Mariahout

Mariahout - Het affiche Mariahout-WEC was niet alleen een duel om drie punten, maar ook een voor de ranglijst. Bij winst blijven de Marianen meedoen in de bovenste regionen. De wedstrijd nam aan het eind van de eerste helft echter een vreselijke wending.

In een sportieve wedstrijd was het eerste wapenfeit van WEC direct raak. Na zwak verdedigen van de Mariahout-defensie kwam WEC via Van de Sangen op 0-1. Mariahout probeerde via verzorgd positiespel gevaarlijk te worden. Enkele minuten na de 0-1 was het Michel Leenders die aan de zijkant goed zijn directe tegenstander omspeelde en een voorzet gaf op Martijn van der Linden. Zijn inzet ging echter voorlangs. In de 15e minuut kopte Huib van Zutphen een corner van Tom van den Boogaard knap in, maar doelman Santegoeds stond op de goede plaats en redde uitstekend. In de 23e minuut van de wedstrijd stichtte Sander Scheepers voor gevaar door twee tegenstanders te passeren en hard op doel te schieten. Ook nu weer bleef de gelijkmaker uit.

De gelijkmaker kwam uiteindelijk na een half uur spelen op het scorebord. Een corner werd door Scheepers in de verre bovenhoek gekopt, net buiten het bereik van een WEC-verdediger op de doellijn. Mariahout was de eerste helft de bovenliggende partij en wist 10 minuten voor rust een 2-1 voorsprong te nemen. Een scherp aangesneden vrije trap van Van der Linden werd door alles en iedereen gemist en belandde in de verre hoek. Vlak voor het rustsignaal ging het echter mis: in een duel tussen Tom van den Boogaard en WEC-speler Pieter van de Sangen was laatstgenoemde te laat bij de bal en beging een overtreding met zeer ongelukkige afloop. Beide spelers bleven geblesseerd liggen. In de dug-outs hadden beide teams snel door dat het vooral met Van de Sangen goed mis was. Wat men al vermoedde werd snel bevestigd: een dubbele beenbreuk. Spelers en technische staf van WEC waren dusdanig geëmotioneerd dat ze niet meer verder wilden spelen. Scheidsrechter Van Rossem besloot op basis hiervan de wedstrijd definitief te staken. Een moeilijke, maar begrijpelijke keuze.

Mariahout heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Op 16 oktober treden de Marianen in Dinther aan tegen Avesteyn.