Openbare repetitie harmonieorkest St Caecilia

Algemeen Evenementen

Mariahout - Het harmonieorkest van Harmonie St Caecilia geeft een in kijkje in haar wedstrijdprogramma voor de Jumbocup. Het orkest speelt na haar repetitiedag van zondag 16 oktober haar volledige programma, met toelichting van dirigent Hans Pastoor. Het openbare gedeelte van de repetitiedag start om 15:45 in Het Buurthuis in Mariahout.

St Caecilia bereidt zich voor op de Jumbocup, een muziekwedstrijd voor muziekverenigingen van Kring Veghel. Zowel de Slagwerkgroep als het Harmonieorkest wist al meerdere keren de 'cup' mee maar huis te nemen.

Bijzonder onderdeel in het programma van het harmonieorkest is het werk 'Poema Alpestre', een twintig minuten durend muzikaal sfeerstuk over de schoonheid, de grillen en de betovering van de Alpen. Een lang werk, wat zondag van interessant commentaar voorzien wordt door dirigent Hans Pastoor.

De Jumbocup op 5 en 6 november is voor St Caecilia een thuiswedstrijd, het muziekfestival wordt dit jaar gehouden in het Dorpshuis in Lieshout. Op zaterdag presenteren de slagwerkgroepen zich, op zondag is het podium voor de harmonie- en fanfareorkesten.