Afbeelding

Concert in kerstsfeer met 'Primavera'

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Primavera houdt op zondag 18 december haar jaarlijkse concert in kerstsfeer. Het concert vindt plaats in de Sint Servatiuskerk in Lieshout en begint om 14.00 uur. De entree is gratis.

Voor wie Primavera nog niet kent; Primavera is een koor wat bestaat uit ruim veertig enthousiasten vrouwen en mannen. Zij zingen in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas. Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Eigenlijk voor ieder wat wils. Het koor wil ook muziek maken voor iedereen. Primavera zingt a capella, dus zonder begeleidende muziek onder leiding van dirigent Kees Manders.

Zij zijn erg blij dat dit jaar Oscar Roos (saxofoon) en Bertine van den Boom (zang) hun concert komen opluisteren.

Ozzy on Sax
Oscar Roos, oftewel Ozzy on Sax, heeft al van jongs af aan liefde en passie voor muziek. Het is hem met de paplepel ingegoten. Hij speelt al 28 jaar sax, waarvan de laatste 10 jaar met Dj's op feesten, partijen en festivals. Zijn muziekstijl is variërend van Funk tot Deephouse. Zijn motto is: Laat muziek een passie zijn voor iedereen! Hij brengt onder meer Breaking the doors van Michael Calfan en Kiss the sky van Jason Derulo ten gehore.

Bertine van den Boom
De eigen soliste Bertine van den Boom zingt liedjes van het hart. Zij heeft op jonge leeftijd haar passie voor zingen ontdekt en heeft later zang-, dans- en toneellessen gevolgd en daarna een verkorte musicalopleiding aan het conservatorium in Tilburg. Ze is jarenlang lid geweest van Lichtstad Revue Theater en heeft gespeeld in de musical Fame en Miss Sherman. Ook treedt ze regelmatig op met harmonieën in de regio en bij themafeesten. Ze zingt regelmatig in huwelijksmissen en bij uitvaartplechtigheden. Bertine: "Nu mag ik samen met Primavera een concert geven waar ik ontzettend naar uit kijk. Wat is fijner dan samen met muziek het kerstgevoel te delen in de mooiste tijd van het jaar. Ik mag het doen met heel mijn hart".

Bertine brengt onder andere 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Brey en 'Het Dorp' van Wim Sonneveld ten gehore.

Het eerste deel van het concert bestaat uit kerstliederen zoals 'Christmas Lights', 'Winter Wonderland' en ook het kleine en fragiele 'Frieden', gezongen door Primavera.

Daarna verzorgt Oscar Roos een instrumentaal intermezzo op zijn saxofoon en aansluitend brengt Bertine van den Boom enkele liedjes ten gehore.

Het tweede gedeelte van het optreden van Primavera bestaat uit moderne nummers en heeft nog een verrassing in petto! Primavera nodigt u dan ook van harte uit om te komen luisteren en kijken!