Wie worden de 8 kandidaten van 'Maestro 2017'?
Wie worden de 8 kandidaten van 'Maestro 2017'?

Bekendmaking kandidaten 'Maestro 2017' Nieuwjaarsconcert harmonie De Goede Hoop

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel opent het nieuwe jaar wederom muzikaal met haar traditionele nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari om 14.30 uur in multifunctioneel centrum De Dreef. Deze keer voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent Martijn Pepels.

Deze orkestleider heeft na verschillende studies aan het conservatorium zijn sporen al ruimschoots verdiend met het leiden van een aantal orkesten in het Limburgse. Ook trad hij al als gastdirigent op in Pontevedra in Spanje. Verder heeft de organisatie de zanger Guimar van der Weele weten vast te leggen voor dit concert. Deze jonge student aan het conservatorium heeft al de nodige optredens achter de rug. Hij zong o.a. samen met Karin Bloemen en tijdens de Eindhoven Proms met de Koninklijke Harmonie Phileutonia. Ook treedt hij regelmatig op met de Fontys Bigband van het Tilburgs Conservatorium.

Tijdens het concert vertolkt Guimar van der Weele met begeleiding van de harmonie de nummers 'Cry me a River', 'Feeling Good' en 'New York-New York' (dit laatste bekend van Frank Sinatra).

De harmonie opent het concert met 'Le Rendez-vous de Chasse' van G. Rossini. Dit is een muziekstuk dat oproept tot de jacht, waarbij een belangrijke rol gespeeld wordt door vier hoornsolisten. Vervolgens wordt het enigszins mysterieuze 'El Arca de Noé' van Oscar Navarro uitgevoerd, een symfonisch gedicht waarin het verhaal van de Ark van Noé verteld wordt. Het harmonieorkest sluit het programma vóór de pauze af met het vrolijke 'The Wizard of Oz' van Harold Arlen.

Na de pauze is het de beurt aan de Slagwerkgroep van harmonie De Goede Hoop onder leiding van Anthony Vogels.

Het harmonieorkest opent het tweede gedeelte van haar programma met 'The March of 1941', muziek van John Williams uit de film '1941', de aanval op Pearl Harbour in dat jaar. Het concert wordt afgesloten met 'Belle of the Ball', een wals van Leroy Anderson.

Kaarten voor dit feestelijke concert zijn verkrijgbaar voor €8,00 bij de leden van de harmonie, bij café Bij van Dijk en op de dag van het concert aan de zaal. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Maestro 2017
Harmonie De Goede Hoop gaat komend jaar, in navolging van het bekende tv-programma, het project Maestro uitvoeren. Op 20 mei is de halve finale en op 8 juli de finale. Zij hebben voor dit project acht superkandidaten weten te strikken, allen bekende inwoners uit Aarle-Rixtel. Tijdens het nieuwjaarsconcert worden de kandidaten bekendgemaakt. Wilt u weten welke personen er op 20 mei als dirigent voor het groot orkest van harmonie De Goede Hoop staan, bezoek dan het nieuwjaarsconcert.