Bewegen in de beweegtuin
Bewegen in de beweegtuin

Activiteiten bij Seniorenvereniging KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - Seniorenvereniging KBO Lieshout is er voor alle inwoners van Lieshout die ouder zijn dan 50 jaar. Er zijn wekelijkse activiteiten zoals volksdansen, bridge en kaarten. Maar er is ook iedere week veel te doen op sportief gebied. Zwemmen, biljarten, jeu de boules en seniorengym zijn slechts enkele sportieve activiteiten van de vereniging. Daarnaast zijn er de leesclub en de schrijfgroep. En verder de dagtrips, fietstochten, lezingen en excursies. Daar is toch wel wat voor u bij?

Iedere dinsdag- en vrijdagmorgen bent u welkom in de Beweegtuin om onder deskundige leiding gebruik te maken van de opgestelde apparaten. Aanmelden is niet nodig, sluit gewoon aan bij de groep. Tijd: 10.00 tot 11.00 uur. Op vrijdag 6 januari is er na afloop gratis koffie of thee.

Maandag 9 januari staat de lezing kunstgeschiedenis in het teken van Picasso. Zijn avontuurlijke leven wordt door mevrouw Ine pels met veel beeldmateriaal behandeld. Hierna zijn er nog drie lezingen. De onderwerpen zijn Jugendstil, Salvador Dali en op de laatste avond Klimt en Hundertwasser. Het is nog mogelijk om voor een serie van drie lezingen aan te melden. Prijs leden €22,50, niet-leden €27,50. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. De lezingen worden gehouden in Dorpshuis Lieshout, aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 10 januari bespreekt de leesclub onder leiding van mevrouw Nelleke van Vlokhoven het aangrijpende boek 'De bekeerlinge' van de Vlaamse auteur Stefan Hertmans. Het boek vertelt de onmogelijke liefde van een christelijk meisje en een joodse jongen. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de eerste kruistocht aan het einde van de elfde eeuw. Hebt u interesse? Kom dan eens een avond bijwonen. Locatie Franciscushof, aanvang 20.00 uur.

Liefhebbers van carnaval mogen de 50+ Bonte Middag op zondag 15 januari niet missen. Optredens zijn er van Boy Jansen, Frans Bevers en het duo VenRooy. Het programma vermeldt verder nog een surprise act. De Bonte Middag wordt gehouden in Zaal de Koekoek, aanvang 14.11 uur, de zaal gaat om 13.00 uur open. Entreeprijs €6,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Inloop en bij Top1 Toys aan de Dorpsstraat.

Een mooi en interessant uitstapje van de reiscommissie gaat op vrijdag 3 februari naar het Provinciehuis in den Bosch. Een gesprek met een statenlid en een rondleiding staan op het programma. Verdere informatie en aanmelden bij de Inloop.

De Inloop is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Kom u aanmelden voor een activiteit, voor informatie of zomaar vrijblijvend voor een kennismaking met deze dynamische vereniging.