De sneeuwruimploeg, vlnr: Albert Biemans, Broer van Dijk, Ties van Dijk en Gerard Bunthof
De sneeuwruimploeg, vlnr: Albert Biemans, Broer van Dijk, Ties van Dijk en Gerard Bunthof

Actieve start Zorg om het Dorp Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Het bestuur van vereniging Zorg om het Dorp (ZOD) wenst iedereen alle goeds voor 2017 toe. Het jaar 2016 is afgesloten ná een zeer drukke periode. Er is door veel vrijwilligers hard gewerkt. Het was daarom goed om te zien, dat naar aanleiding van de ZOD-Nieuwsbrief van december, er zoveel nieuwe leden bij zijn gekomen.

Ook de jeugd begint de weg naar Zorg om het Dorp te vinden en mee te denken over en mee te werken aan de toekomst van Mariahout. Wie nog geen lid is wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Sneeuwruimploeg
Afgelopen zaterdag werden we overvallen door sneeuw en ijzel. De sneeuwruimploeg stond in Mariahout gelukkig al paraat. Al vroeg waren 4 heren actief op stoepen, pleinen en de parkeerplaats bij het Buurhuis. Het weer kan je helaas niet sturen, want toen alles sneeuwvrij was werd ons dorp overvallen door ijzel en begonnen de problemen opnieuw. Gelukkig heeft de werkploeg bij de senioren op de Nieuwe Erven en het Buurthuis zout kunnen strooien en was daar het gevaar al enigszins geweken. Er zal een evaluatie plaats vinden, ook met de gemeente. Het streven wordt om nog beter voorbereid te zijn op de wisselende weersomstandigheden. Zorg om het Dorp vertrouwt er op dat de gemeente ons daar bij helpt. Hartelijk dank voor de inzet van deze Mariahoutse sneeuwruimploeg.

Alleengaanden
Ook werkgroep 'Alleengaanden' heeft het jaarprogramma 2017 opgesteld. Dit mede ná de 'brainstormsessie bij de kerstboom' op zondagmiddag in december, welke niet alleen nuttig maar ook heel gezellig was. Het programma is zo opgesteld dat er voor diverse leeftijds- en interessegroepen wat te beleven is. Activiteiten vinden voornamelijk in het weekend plaats. Ook alleengaanden uit de andere kernen van Laarbeek e.o. zijn van harte welkom.
Alleengaanden is een ruim begrip. Daarom heeft de werkgroep in overleg met de betrokkenen gezamenlijk afspraken hierover gemaakt. De activiteiten gelden niet alleen voor alleenwonende mensen, maar ook voor personen waarvan de partner langdurig elders woont wegens ziekte of minder validiteit. Verdere afspraken kunt u lezen op www.zorgomhetdorp.nl – Projecten – Alleengaanden.

Het programma is onder voorbehoud. Informatie hierover wordt verstrekt via de ZOD-Nieuwsbrief, Nieuwsflits, ZOD-ledenmail, De MooiLaarbeekKrant en de vaste bezoekers krijgen indien mogelijk persoonlijk bericht. Opgeven voor een activiteit kan tot 8 dagen vóór de geplande datum, bij de volgende werkgroepleden: Mevr. M. van der Linden, tel. 0499421654, e-mail: m.vanderlinden@onsbrabantnet.nl. Mevr. L. Berkvens, tel. 0499 421351, e-mail: mberkvens@onsbrabantnet.nl. Mevr. G. van den Heuvel, tel. 0614437369, e-mail: gerdinia@hotmail.com.

De aangegeven kosten zijn globale kosten en worden na afloop vast gesteld en meteen betaald. Voor vervoer wordt €2,00 per meereizende gevraagd. Programma: 22 januari: High Tea op een nader aan te geven locatie. Uiterlijke inschrijving: 16 januari. Kosten ca. €20,00. 25 maart: Theater/Bioscoopbezoek. 29 april: Workshop bij Creatief met aARTs o.l.v. Gerrianne Aarts. 28 mei: Jeu de boules Mariahout. September: Bezoek aan het Openluchttheater Mariahout. 22 oktober: Etentje. (17) december: Kerstconcert.

Niet vergeten
23 januari vrijwilligersavond Zorg om het Dorp. De betrokken vrijwilligers hebben al een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Mocht het bestuur iemand vergeten zijn, dan a.u.b. doorgeven aan het secretariaat. Opgeven kan nog tot t/m 13 januari.

10 april openbare jaarvergadering Zorg om het Dorp, met o.a. uitleg over de toekomst van het klooster en een eerste aanzet tot een eigentijds centrum.