De Laarbeekse band Nouveau Vélo
De Laarbeekse band Nouveau Vélo

"Met wat geluk groeit het uit tot een leuk festival"

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – In Openluchttheater Mariahout vindt op zaterdag 8 juli de tweede editie van 'RoekenRock' plaats. Vanaf 20.00 uur spelen rondom het paviljoen de bands 'Naive Set', 'The Stangs', 'The Hazzah' en de Laarbeekse band 'Nouveau Vélo'.

Feest voor gitaarmuziekliefhebber
Gitaarmuziek met invloeden van alle tijden. Eigentijdse melodische muziek met af en toe een knipoog naar de '60's, '70's of '80's. Niet op het grote podium van het theater maar rondom het paviljoen, de horeca van het theater. Knus, dicht bij elkaar genieten van jonge mensen in de popmuziek. "Het zou in Eindhoven niet misstaan", zegt Rolf Hupkes, frontzanger en gitarist van Nouveau Vélo met een twinkeling in zijn ogen. "Hopelijk komen veel mensen van binnen en buiten Laarbeek van onze muziek genieten." Rolf, die oorspronkelijk uit Lieshout komt, is muziekleraar op een middelbare school in Boxmeer en één dag in de week staat hij in Amsterdam voor de klas. "Als ik in mijn klas vertel dat we bij 3FM gespeeld hebben of dat we in 'Paradiso' gestaan hebben, maakt dat geen indruk", lacht Rolf bescheiden. "Laatst was wel een leerling samen met zijn vader bij een optreden, erg leuk." De meeste bandleden van 'Nouveau Vélo' leerden elkaar kennen op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. In de band spelen naast Rolf nog Bart Haverkort (Beek en Donk), Niek Leenders (Mariahout) en drummer Hajo de Reijger, die niet uit Laarbeek komt. "Tijdens de eerste editie van RoekenRock speelden we voor het laatst met drummer Twan Welten", vertelt Rolf. "RoekenRock was een beetje zijn afscheid met ons."

Vier verschillende bandjes
De oorspronkelijk Laarbeekse band heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd. Trots toont Rolf een koffertje met daarin een verzameling van cd's en lp's. "Mooi, de opnamen op vinyl", zegt Rolf. "maar natuurlijk is onze muziek ook te downloaden. Ons nieuwe album is op het Nederlandse label Excelsior Recordings uitgebracht." 'Nouveau Vélo' speelde in het verleden al samen met Naive Set. Vier bandjes met een eigen sound zullen de smaak van RoekenRock bepalen. Naive Set met invloeden van indiepop. De Haagse popgroep The Stangs zullen als beatgroep de bladeren van de bomen laten trillen en hun stadsgenoten The Hazzah zullen met hun unieke combinatie van garage, fuzzurf en psych rock het publiek zeer vermaken. Samen met Nouveau Vélo gaan ze de roeken uit de bomen spelen. Vrijdag 8 juli bent u hopelijk van de partij.