The Stangs
The Stangs

Roekenrock in Openluchttheater Mariahout

Algemeen Evenementen

Mariahout - Als je spannende gitaarbandjes wil zien moet je normaal naar Eindhoven of nog verder weg, maar op zaterdag 8 juli kun je gewoon in Laarbeek blijven: dan vindt de tweede editie van Roekenrock plaats. Dit sfeervolle festival vindt plaats in een kleine setting in het Openluchttheater te Mariahout.

Roekenrock nodigt bands uit die hun sporen in de underground al verdiend hebben maar niet bij het grote publiek bekend zijn. Dit jaar spelen er groepen uit Amsterdam en Den Haag en ook het regionaal gevestigde maar door het hele land toerende Nouveau Vélo.

Naive Set
Het is lastig om naar Naive Set te luisteren zonder met je voet te tikken of met je hoofd te knikken. De band speelt knappe gitaarpop met melodieën die blijven hangen, en dat alweer twee albums lang. Het derde album nam de Amsterdamse band op in een studio in Londen, en verschijnt later dit jaar. Een sympathieke club om niet te missen. Zomeralarm!

The Stangs
De leden van deze Haagse beatgroep zijn veel te jong om de jaren zestig te hebben meegemaakt, maar nemen ingrediënten uit de muziek van die tijd en maken er een psychedelische cocktail van. Verwacht rammelende gitaren, aanstekelijke orgelloopjes en een swingende ritmesectie. The Stangs toerden met succes als voorprogramma van The Kik. Nu heb je de kans om ze in een kleine setting te zien rocken.

Nouveau Vélo
De Laarbeekse band keert na hun optreden op de editie van vorig jaar terug om voor haar thuispubliek te spelen. Het nieuwe album kwam eerder dit jaar uit op het label Excelsior Recordings (o.a. Hallo Venray, Tim Knol) en heeft al vele liefhebbers van verslavende gitaarmuziek weten in te pakken. Live schakelt de band vaak een versnelling hoger, het is aan het publiek van Roekenrock om bij te blijven.

The Hazzah
De jongens van The Hazzah werden eerder omschreven als een 'energiek stelletje mafkezen'. Dat beeld past bij de opwindende surf-/garagerock die ze spelen, met een batterij aan effecten en een transistororgel. Stilstaan is als toeschouwer dan een moeilijke opgave. De band tekende onlangs – net als The Stangs ­– op het Nederlands-Schotse label Mink Records, wat aangeeft dat ze over de grens ook op zitten te letten.

Steengoede bands in een prachtig decor: reden genoeg om op zaterdag 8 juli naar het Openluchttheater te komen. De poorten gaan om zeven uur open, de eerste band zal om acht uur beginnen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de site van het Openluchttheater.