Woonzorglocatie Mariëngaarde
Woonzorglocatie Mariëngaarde

CDA op werkbezoek bij de Zorgboog

Algemeen Politiek

Laarbeek - Het CDA bracht vrijdag 15 september een werkbezoek aan verschillende locaties van de Zorgboog. De Zorgboog is een zorgorganisatie die met name actief is in de Brabantse Peelregio. Aan het werkbezoek namen zowel leden van de Brabantse als de Helmondse CDA-fractie deel. Initiatiefnemer was Statenlid Marcel Deryckere, namens het CDA in de provincie Noord-Brabant woordvoerder op o.a. het thema 'Samenleving'.

Op het programma stonden een kennismaking met de raad van bestuur van de Zorgboog op locatie De Regt in Beek en Donk, een bezoek aan woonzorglocatie Mariëngaarde in Aarle-Rixtel en aan het Bestuurscentrum in Helmond.

Een belangrijk gespreksonderwerp tijdens het bezoek was de toenemende vraag naar geschikte woonlocaties voor mensen met een zorgbehoefte. Hierbij gaat het vooral om mensen die niet in aanmerking komen voor een plek in een verpleeg- of verzorgingshuis, maar die wel behoefte hebben aan een woonruimte met zorgverlening. Het CDA pleit ervoor om mensen niet langer te huisvesten al naar gelang hun zorgbehoefte maar afhankelijk van hun woonwensen.

Op het Bestuurscentrum van de Zorgboog in Helmond maakte de CDA-delegatie kennis met de Zorgboog Extra. Deze zorgcoöperatie met meer dan 20.000 leden wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een verbindende schakel in de Peel. Hiertoe is de coöperatie een aantal initiatieven gestart om haar leden met elkaar in contact te brengen en zo eenzaamheid aan te pakken.

Marcel Deryckere: "Als CDA zijn we blij en dankbaar dat we bij de Zorgboog te gast mochten zijn. Professionals én vrijwilligers doen hier geweldig werk als het gaat om o.m. zorgverlening dicht bij mensen en de strijd tegen eenzaamheid. Een organisatie waarop Brabant trots mag zijn."