Een groepje is op pad om een pakketje te zoeken
Een groepje is op pad om een pakketje te zoeken

Gezellige JOTA / JOTI bij Scouting Aarle-Rixtel

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Voor een groot aantal Scoutinggroepen was het afgelopen weekend JOTA / JOTI. Tijdens dit weekend proberen Scouts over de hele wereld contact met elkaar te zoeken door middel van het internet of met behulp van zendapparatuur. Om te kunnen zenden met andere Scoutinggroepen had Scouting Aarle-Rixtel een houten toren gebouwd.

Naast het communiceren via de radiozender en het internet is het ook gebruikelijk dat groepen bij elkaar op bezoek gaan tijdens dit weekend. In Aarle-Rixtel zijn onder andere Scoutingleden uit Gemert en Helmond op bezoek geweest, maar ook de Laarbeekse collega's uit Beek en Donk zijn langskomen om bij te kletsen.

Op zaterdagmiddag was er een spellenprogramma voor de jeugdgroepen. In een introductiefilm vertelde een buitenaards wezen dat hij vast zat in een magnetisch veld en dat hij pakketjes boven Aarle-Rixtel was verloren. In groepjes hebben de leden de pakketjes gezocht, de bijbehorende codes gekraakt en daarmee het buitenaards wezen weer kunnen bevrijden.

Het mooie weer en de gemende groepjes zorgden voor enthousiaste deelnemers en gezelligheid onderweg. Daarnaast was het leuk om te zien dat ook een aantal kinderen die nog niet bij de Scouting zitten de weg naar de blokhut hadden gevonden.

Bij de meeste speltakken van Scouting Aarle-Rixtel is nog plaats voor nieuwe leden, daarnaast is Scouting Aarle-Rixtel nog op zoek naar extra leiding voor de Mini-Scouts (5-8 jaar) en Explorers (15-18 jaar). Kom gerust eens een keer binnenlopen of kijk voor meer informatie en foto's op www.scoutingaarlerixtel.nl of op Facebook.