Thijs van Uden houdt de verdediging van Acht druk bezig
Thijs van Uden houdt de verdediging van Acht druk bezig Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Eindelijk winst voor ASV'33

Aarle-Rixtel - In de vijfde wedstrijd van het seizoen heeft ASV'33 dan eindelijk een verdiende overwinning kunnen behalen op het Eindhovense Acht.

ASV'33 begon heel erg goed en het duurde ook niet lang voordat de eerste kansen voor de formatie van Han van Rosmalen te noteren vielen. Al in de eerste minuut kreeg Michiel v.d. Steen zijn kans, maar de voorzet was iets te moeilijk om daar zijn hoofd goed onder te zetten. Even later een goede voorzet van Thomas Fritsen op Ronny Heijmans en zijn schot ging rakelings over. Nog voordat het eerste kwartier om was, nog een kans voor ASV'33. Goed voorbereidend werk van Thijs van Uden die op zijn beurt Michiel v.d. Steen in stelling bracht, maar zijn inzet werd door goed keeperswerk van de Eindhovense goalie onschadelijk gemaakt. Na 16 minuten de eerste kans voor Acht, aanvoerder van ASV'33 René de Vries, raakte bij zijn val in het eigen strafschopgebied wat ongelukkig de bal met zijn arm, de scheidsrechter kende geen mededogen en wees naar de stip. Een uitgelezen kans voor Acht om op voorsprong te komen. Echter met een knappe actie van de doelman van ASV'33, Martijn Verbakel, voorkwam hij dat de strafschop verzilverd werd. Na een klein halfuur dacht Acht wederom op voorsprong te komen, maar het gescoorde doelpunt werd door de scheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel. Maar de voorsprong bleef niet uit, uit een snelle counter wist Acht in de 34e minuut toch de score te openen met een prima uitgespeeld doelpunt: 0-1. ASV'33 probeerde voor het rustsignaal nog de score gelijk te trekken maar dit lukte niet meer.

In de tweede helft een beter spelend ASV'33, en al snel een kans voor de rood-witten. Thomas Fritsen schoot de bal over het vijandelijke doel. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft kwam ASV'33 verdiend op gelijke hoogte. Uit een prima voorzet kopte ASV'33 aanvoerder René de Vries onhoudbaar in het kruis van het vijandelijke doel 1-1. Een minuut later kwam ASV'33 zelfs op voorsprong, nu was het Michiel v.d. Steen die met een bekeken kopbal de ASV'ers op voorsprong bracht 2-1. ASV'33 was in deze fase echt heel dreigend naar het vijandelijke doel toe, maar de grensrechter van Acht schoot meerdere malen zijn verdediging op onrechtvaardige manier te hulp. Een dikke twintig minuten voor tijd scoorde ASV'33 voor de derde keer deze middag. Vooraf ging een mooie dieptepass van Thomas Fritsen op de snelle Thijs van Uden, die op zijn beurt uit een moeilijke hoek de doelman van Acht verschalkte 3-1. Je zou bijna zeggen dat de wedstrijd gespeeld was, maar dan zie je dat een ploeg die nog niet gewonnen had, het nodige vertrouwen mist om de overwinning over de streep te trekken. Drie minuten voor tijd kwam Acht dan ook weer terug in de wedstrijd, op een harde knal van buiten de zestien was ASV'33 doelman Martijn Verbakel kansloos, toch weer even billenknijpen dus. Maar in de 92e minuut bracht Thomas Fritsen de zege in veiligheid, een dikke blunder van de doelman van Acht stelde Thomas Fritsen zo maar in staat om de bal in het lege Eindhovense doel te deponeren: 4-2.

Drie punten voor ASV'33 dat met hard werken gezien heeft dat resultaat niet uit kan blijven, eindelijk dan ook loon naar werken. Door de winst neemt ASV'33 wat afstand van de onderste twee plaatsen, en zou met nog een inhaalwedstrijd te gaan zomaar weer aan kunnen haken bij de middenmoot. Maar eerst aanstaande zondag de altijd lastige wedstrijd uit bij Boskant, met hard werken en het voetbal wat er toch steeds beter begint uit te zien, liggen er ook in Boskant zeker weer kansen.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, René de Vries, Jordy Kuijpers, Pim v.d. Tillaart, Bart Wilms (85e Robbert Mol), Pim Dubois, Teun van Asten, Ronny Heijmans, Michiel v.d. Steen (86e Erwin v Dijk), Thomas Fritsen, Thijs van Uden.