Ger Coppens
Ger Coppens

Ger Coppens met 'Doormalen' in Ons Tejater

Algemeen Evenementen

Lieshout - Ger Coppens staat zaterdag 11 november om 20.30 uur op de planken in Ons Tejater te Lieshout. In het oorspronkelijke programma van Ons Tejater stond op deze avond Kwartjesvolk gepland, maar in verband met het overlijden van een van hun bandleden zijn ze tijdelijk gestopt met optreden.

Met Ger Coppens meent de organisatie een uitstekende vervanging te hebben gevonden voor Kwartjesvolk. 'Doormalen' zegt de molenaarsdochter Ger Coppens.

Na je zestigste: het tijdperk van keuzes maken, dingen om je heen die veranderen. Een zestiger kan niet altijd goed omgaan met al die veranderingen, zo ook Ger Coppens niet. Zoals ze het zelf omschrijft: "we zijn opgegroeid met luisteren en zwijgen, praten alleen als jou iets gevraagd werd. Binnenvetters werden er velen. We worden door de jaren heen steeds wijzer en we hebben er steeds minder aan. We hoeven niet meer alles te weten, we willen niet meer alles weten. We hebben onze kinderen leren praten en zij leren ons weer te zwijgen. Gelukkig zijn er vrienden van onze generatie, waarmee we kunnen doormalen achter 'ne stivvige' pot bier of 'un jeneverke'. 'Doormalen' in onze hoofden waarop steeds meer grijzere haren groeien."

Ger Coppens zal op het podium niet zwijgen en ze vindt het fijn om met haar liedjes nog wat te kunnen betekenen voor haar generatie en daarboven. Ondertussen maalt het in haar hoofd maar door over nieuwe dingen maken en een boek. Maar eerst moet er meer tijd komen en daar wordt aan gewerkt… Doormalen dus! Niet voor niks een molenaarsdochter.

Kaartjes à €7,50 (incl. 1 consumptie) zijn te bestellen via www.vierbinden.nl/theater/ons-tejater ofwel telefonisch te reserveren; 0499-422878 of af te halen bij het dorpshuis in Lieshout.