Afbeelding

Michaëlkerk opent deuren tijdens Open Kerkendag

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - De St. Michaëlkerk is één van de locaties die aanstaande zondag op Open Kerkendag de deuren voor belangstellenden opent. In de ochtend kunt u er de H. Mis bijwonen. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij te bezoeken.

Het Beekse St. Antoniusgilde en het Donkse St. Leonardusgilde zullen zich in en bij de kerk presenteren. Leden van Heemkundekring 'De Lange Vonder' zijn aanwezig om uitleg te geven over het markante gebouw zelf en over de vele objecten die in het sfeervolle interieur te zien zijn: heiligenbeelden, gebrandschilderde ramen, gedenkstenen, kerkbanken, biechtstoel, doopvont en nog veel meer. Met recht kan gesteld worden dat een groot deel van het religieuze erfgoed van Beek en Donk in de St. Michaëlkerk is samengebracht. De Open Kerkendag biedt een mooie gelegenheid om dit alles (weer) te bekijken.

De St. Michaëlkerk aan de Kerkstraat in Beek en Donk is op zondag 26 november geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en vrijblijvend. De toren is niet toegankelijk.