Afbeelding

Succesvol Nationaal judotoernooi door Budoclub Beek en Donk

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - In Sporthal D`n Ekker vond zondag 26 november het jaarlijks terugkerend judotoernooi plaats van Budoclub Beek en Donk. Voor één dag was Beek en Donk de judohoofdstad van Zuid-Nederland. Er hadden zich zo'n 530 deelnemers ingeschreven, meer dan voorgaande jaren.

De deelnemers waren afkomstig uit het hele land, denk aan plaatsen als Alkmaar, Dordrecht, Goes, Nijmegen en Venray. Dit jaar had het toernooi weer een internationaal tintje vanwege de deelname van 2 judoka`s uit Düsseldorf (Duitsland).

Om 9.30 uur gingen de eerste judoka`s de mat op, rond 16.00 uur werden de laatste prijzen uitgedeeld. Het toernooi verliep in een sportieve sfeer en gelukkig hoefde de EHBO niet veel in actie te komen.

Namens Budoclub Beek en Donk namen 5 judoka's deel, te weten Rick Bolwerk, Daan v.d. Bogaart, Bart v.d. Bogaart, Jaremy Aarts en Sven Beckers. De budoka's hebben ontzettend hun best gedaan, de tegenstand was echter net wat te zwaar. Helaas werden er door de judoka's van Budoclub Beek en Donk geen prijzen behaald, maar zij hebben wel weer erg veel geleerd.

De organisatie wil bij deze de vele vrijwilligers (dit jaar weer meer dan 70!), sponsors en de gemeente Laarbeek nogmaals bedanken voor het mogelijk maken van het toernooi. Zonder hun steun is dit niet mogelijk!