Ruben van Hoof (l) in actie

Verdiend punt voor ELI tegen vv Acht

Lieshout - In het laatste duel van 2017 heeft ELI een heel verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald in Eindhoven tegen vv Acht.

Op het kunstgrasveld van de plaatselijke voetbalclub Acht - niet de favoriete ondergrond voor het team van Theo Donkers – nam ELI direct het initiatief. Dat resulteerde in enkele hoekschoppen en schoten van Rob Spijkers en Roel Donkers. Direct ook kwam er een tegenvaller, omdat Patrick Swinkels al in zijn eerste duel weer geblesseerd raakte. Stijn Donkers was zijn vervanger. Even later leek de sterk spelende Ruben van Hoof doeltreffend uit te halen. Zijn inzet werd geblokkeerd en in de rebound kon de Acht-doelman het schot van Rob Spijkers nog pareren. Na 20 minuten werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk via 2 scherp indraaiende hoekschoppen. ELI had het geluk, dat de bal via de rug van Lex Hollanders over het doel ging. 10 minuten voor rust kwamen de blauwwitten toch op de verdiende voorsprong. Eerst was het Bram Donkers, die zijn tegenstander op snelheid klopte en met een lob de doelman kansloos liet. De ELI-aanhang juichte al, maar de bal kwam op de lat. Meteen hierna werd dezelfde speler in het beruchte gebied ten val gebracht. Rob Spijkers schoot vanaf 11 meter onberispelijk raak, 0-1. Dat leek ook de terechte ruststand te worden, maar in de 3e minuut van de blessuretijd kreeg de ELI-defensie de bal niet goed weg uit het doelgebied. Holthuizen was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren, 1-1.

Na de thee beet de thuisclub feller van zich af en ging op zoek naar een voorsprong. ELI bleef echter goed combineren en hard als collectief werken. Dat leidde tot een heel aantrekkelijk duel van 2 evenwaardige ploegen met weinig doelrijpe kansen. Halverwege de 2e helft liet Ruben van Hoof zijn klasse zien via een prachtige passeeractie tussen 2 tegenstanders in. Bij zijn volgende passeeractie kon hij alleen gestuit worden door een 'professionele' overtreding, die geel opleverde. In de 70e minuut maakte Willem Slegers zijn opwachting. Bij zijn allereerste actie liet hij zijn visitekaartje zien en bood Bram Donkers een niet te missen kans. Helaas voor de Blauwwitten ketste de bal via zijn scheenbeen nog voorlangs het Acht-doel. In de slotfase had ELI het geluk, dat de Acht-aanvaller onnauwkeurig richtte, nadat Lex Hollanders uitgegleden was.

In blessuretijd kregen beide teams nog een kans. Acht kwam in een scrimmage voor het doel van Robin Evers niet tot scoren, waarna in de slotseconde ELI een 3 tegen 1 situatie op de helft van de thuisclub niet kon uitbuiten. Met dit meer dan verdiende gelijke spel kan ELI ontspannen de winterstop in gaan. 28 januari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen de uitgesproken kampioenskandidaat EMK.