De werkzaamheden op het Piet van Thielplein zijn in volle gang.
De werkzaamheden op het Piet van Thielplein zijn in volle gang.

Blauwe-parkeerzone op Piet van Thielplein; kermis nog onzeker

Algemeen

Beek en Donk - Deze woensdag (17 april) was het de eerste keer dat de weekmarkt van Beek en Donk niet op zijn vertrouwde plek op het Piet van Thielplein stond, maar te vinden was op het Heuvelplein. Omdat het Piet van Thielplein een grote metamorfose krijgt, was het niet langer mogelijk om de weekmarkt daar goed de ruimte te kunnen geven.

Het is inmiddels bekend dat het Piet van Thielplein een grondige verbouwing ondergaat. Er is een jaar voor uitgetrokken om het grootste winkelplein van Laarbeek een groenere en duurzamere uitstraling te geven en te zorgen dat het plein weer aantrekkelijk wordt voor ondernemers en consumenten. De werkzaamheden, waar een jaar voor is uitgetrokken, verlopen voorspoedig en tot nu toe kon de weekmarkt nog altijd een plekje vinden op het plein. 

Maar omdat uiteindelijk ook het gedeelte waar de marktkooplui staan, aangepakt moet worden, is nu besloten om de weekmarkt te verhuizen naar het Heuvelplein. Hierdoor is ook per direct een verkeersmaatregel ingesteld op dat plein. Tussen 6.00 en 13.30 uur op woensdag mag je niet parkeren op het Heuvelplein.  

Parkeerzone Piet van Thielplein
Door de werkzaamheden op het Piet van Thielplein zijn de parkeerplekken daar schaars. Om te zorgen voor een goede doorstroming neemt de gemeente daar vanaf 1 mei een nieuwe maatregel. Zolang de werkzaamheden duren op het Piet van Thielplein wordt vanaf die datum op het Piet van Thielplein een blauwe-parkeerzone ingesteld. De maatregel geldt vanaf 1 mei voor ten minste vier maanden. Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers dan van 8.00 tot 18.00 uur alleen parkeren daar (en een gedeelte van de Koppelstraat) met een parkeerkaart. Auto’s mogen dan twee uur geparkeerd worden. Op zondag blijft het vrij parkeren op het Piet van Thielplein.

Kermis Beek en Donk
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de kermis in Beek en Donk dit jaar (vanaf vrijdag 6 september) traditiegetrouw op het Piet van Thielplein zal worden gehouden. De kermis beslaat altijd het hele plein en nu zijn daar dus de werkzaamheden om het plein te verfraaien. Waar de kermis in Beek en Donk dan wel gehouden gaat worden, dat is nu nog niet bekend. Het college van burgemeester en wethouder moet daar nog een beslissing over nemen.