Wietske Bouwman op hobo
Wietske Bouwman op hobo

Geslaagd Nieuwjaarsconcert harmonie De Goede Hoop

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - In MFC De Dreef in Aarle-Rixtel vond zondag 7 januari het Nieuwjaarsconcert van harmonie De Goede Hoop plaats. Na de opening door voorzitter Ronald Meijer zette de harmonie o.l.v. Martijn Pepels haar beste beentje voor met een programma dat klonk als een klok.

Na de spetterende opening Sunburst met een ode aan de zon wist soliste Wietske Bouwman op hoorn de aandachtige toehoorders te overtuigen van haar bijzondere muzikale kwaliteiten in het muziekstuk Cape Horn van Otto Schwarz. Met het opzwepende meerdelige stuk Puszta en het bekende The March of 1941 werd het programma voor de pauze afgesloten.

Na de pauze werd vervolgd met het lichtere deel van het concert. In Saxpack kon Thijs Derks excelleren op saxofoon. Bijzonder hierbij was dat Werner van Mierlo, de winnaar van het Maistro-concert van 2017, als dirigent mocht optreden. Na de Suite Robin Hood was het de beurt aan de zangeressen Daniëlle van Gerwen en Iris van de Wetering (beiden uit Aarle-Rixtel) die in een drietal nummers hun muzikale kwaliteiten, met begeleiding van het harmonieorkest, aan het talrijk opgekomen publiek mochten tonen.

Terugkijkend kon het publiek zeer tevreden zijn met het programma dat op een vlotte manier werd gepresenteerd door Karin Rosch. Volgend jaar weer!